Dnes v Ulici: Žofčino zmizení vyvolá poprask. Všechny ale nejvíc vyděsí Dušková

Dnes v Ulici: Žofčino zmizení vyvolá poprask. Všechny ale nejvíc vyděsí Dušková
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Matka tlačí na Žofku kvůli plastice. Dosáhne však jedině toho, že jí dcera začne vyhrožovat útěkem. Když se po konci vyučování vytratí neznámo kam, Dušková ji vyrazí hledat – ke Klímovým. Ti se, chudáci, stanou svědky dalších ostrých hádek a hysterických výstupů.

Žofka není k nalezení. Kvůli plastice vyhrožovala útěkem

Na začátku dne to skoro vypadá, že se Dušková se Žofkou vesele baví o seriálech, smějí se a báječně si rozumějí. Pak ale dojde řeč na plastiku, a tak je hned oheň na střeše. Dívka na ni odmítne jít a řekne, že radši uteče. Matka ji přesto nesmyslně nutí zákrok podstoupit. Není divu, že se Žofka později před Svatkou zmíní, že by nejraději odjela vlakem někam daleko.

Proč si Dušková tolik trvá na plastice?
Proč si Dušková tolik trvá na plastice? | Zdroj: TV Nova

Po vyučování si Dušková na dceru jako obvykle počká před školou, aby ji mohla nadále prudit, ale objeví se jenom Svatka, která jí oznámí, že jim odpadla poslední hodina a že Žofka už je nejspíš dávno pryč. Navíc ani nezvedá telefon, takže se Dušková právem začne obávat nejhoršího. Bez pardonu vtrhne ke Klímovým v naději, že by se neposlušná slečna mohla schovávat tam. Bohužel tomu tak není. Zanedlouho dorazí i Dušek a jako obvykle se mezi nimi strhne hádka. Iva jim připomene, že Žofka možná vůbec neutekla. Třeba se šla prostě jenom projít. Nebo si možná někde dává kávu. Michala napadne, že zamířila do Coolny. Společně s tátou a s panem Duškem do baru zajdou, aby se přesvědčili, zda tam Žofka není, zatímco Dušková je nucena čekat s Ivou u Klímových.

Dušková to nemůže mít v hlavě zcela v pořádku

Netrvá dlouho a všichni tři pánové se vrátí i se Žofkou. Vůbec se nesnažila utéct, jen si chtěla trochu oddechnout a projít se. Potkali ji právě, když byla na cestě ke Coolně. Telefon nebrala jednoduše proto, že se jí vybil. Nic z toho ale nedokáže rozčilenou Duškovou uklidnit. Chce si ověřit, že dcera nelže, a tak ji hodlá zatáhnout do koupelny, aby se jí podívala na nohy. Strhne se pranice, na jejímž konci Dušková popadne Žofku a odvede ji domů. Chudák Dušek neví, co si počít, a Klímovi jsou z nepříjemné scény taky otřesení. Iva pak prozradí Vítkovi a Michalovi, že se Dušková kdysi léčila na psychiatrii. Michal už vůbec nepochybuje, že si Žofka ubližuje kvůli mámě.

Zdroj článku:
  • Autorský text