Stíny v mlze II: Po odložení druhé série se diváci konečně dočkali. Premiéru si nenechalo ujít přes milion diváků

Stíny v mlze II: Po odložení druhé série se diváci konečně dočkali. Premiéru si nenechalo ujít přes milion diváků
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I přes slušnou konkurenci, kterou seriál Stíny v mlze II má v podobě zaběhlých Specialistů, Petra Špalková a Jiří Vyorálek dokázali k obrazovkám České televize přivést ještě o trochu více diváků než Martin Dejdar a jeho tým na Nově s dalším premiérovým případem Specialistů.

Kriminálkám se u nás tedy jasně i nadále daří a diváci je upřednostňují. Primácká premiérová oddechovka Lež na pláži tak ostudně živoří s 200 tisíci diváky, což je srovnatelné s x-krát reprízovaným starším čtyřdílným seriálem (z roku 1979) Hrabě Monte Christo, který nabídla ČT jako alternativu pro diváky, kteří kriminálnímu žánru neholdují, na ČT2.

Stíny v mlze II

Konečně je ve vysílání pokračování kriminálního seriálu, ve kterém Magda Malá a Martin Černý vyšetřují dvanáct nových zločinů. Příběhy se odehrávají nejen v Ostravě a jejím okolí, ale také na několika místech v Polsku a na Slovensku. Seriál kromě napínavých případů rozvíjí i osobní vztahové linky obou hlavních hrdinů.

Divák tak má šanci poznat, kdo jsou lidé, jejichž prací je najít a usvědčit pachatele násilné trestné činnosti. Samotné kriminální případy, stejně jako v první řadě, nabídnou náhled do různých prostředí a sociálních vrstev, ale nejsou to sondy do kriminálního podsvětí či gangů, spíše příběhy obyčejných lidí, kterým se v životě něco pokazilo, nebo se zkrátka ocitli ve špatný čas na špatném místě. Ostravská aglomerace je tak znovu fotogenickým a proměnlivým svědkem lidské malosti, závisti či chamtivosti.

Magda Malá se seriálovou dcerou Amálkou
Magda Malá se seriálovou dcerou Amálkou | Zdroj: Lukáš Oujeský / © Česká televize

Diváci uvidí v druhé řadě 250 různých lokací, ve kterých se bude pohybovat 221 postav. Před kamerou se objeví i 30 skutečných policistů a dvacet kaskadérů. Náročný byl i kompars, ve kterém se vystřídalo asi tisíc amatérských herců. V seriálu se objeví asi 150 vozidel a také vlak, tramvaj, jachta a vrtulník.

Tvůrci slibují, že kromě napínavých případů se hlavní hrdinové budou potýkat i s problémy v soukromí. Petra Špalková jako Magda Malá bude řešit dilema, jak zvládat svou práci a zároveň se neodcizit své dceři Amálce v podání Anděly Tiché. Seriálový syn Jiřího Vyorálka alias Martina Černého se dostane do problémů, dokonce ho zavřou. Martin bude riskovat svoji kariéru tím, že se ho pokusí z průšvihu dostat.

Závěrečný díl druhé série se jmenuje Poslední případ. Podle režiséra Radima Špačka je to opravdu poslední případ, který bude sympatická dvojice kriminalistů řešit. Třetí řada už v plánu není. Podle režiséra se tentokrát drželi pořekadla, že v nejlepším se má přestat. Shodli se na tom, že nechtějí diváky začít nudit. Pro celý štáb byl návrat k natáčení hodně příjemný. První sérii točili v době přísných covidových opatření, a tak většinu volna trávili společně na hotelu. Obnovené natáčení druhé série tak bylo jako rodinné setkání.

Zdroje článku:
  • Press kit ČT,
  • Autorský text