Diskuze

Já už budu hodný, dědečku!: Role nesnášenlivého herce hvězdnému Kopeckému sedla jako ulitá

Já už budu hodný, dědečku!: Role nesnášenlivého herce hvězdnému Kopeckému sedla jako ulitá
Jak by také ne, když ji scenárista a režisér Petr Schulhoff psal herci přímo na míru. A měl v plánu obsadit i jeho bývalou manželku Stellu Zázvorkovou, jenže to u Kopeckého narazil. Bývalí partneři spolu sice dokázali hrát, ale režisér měl smůlu a Kopecký se zatvrdil.
Zpět na celý článek

Jak by také ne, když ji scenárista a režisér Petr Schulhoff psal herci přímo na míru. A měl v plánu obsadit i jeho bývalou manželku Stellu Zázvorkovou, jenže to u Kopeckého narazil. Bývalí partneři spolu sice dokázali hrát, ale režisér měl smůlu a Kopecký se zatvrdil.
Zpět na celý článek
Shrnutí článku: Já už budu hodný, dědečku!: Role nesnášenlivého herce hvězdnému Kopeckému sedla jako ulitá
Kdo ztvárnil hlavní roli nafoukaného herce Theodora Bergnera ve filmu „Já už budu hodný, dědečku!“?

Hlavní roli arogantního pražského herce Theodora Bergnera ztvárnil Miloš Kopecký. Tuto roli mu scenárista a režisér Petr Schulhoff psal přímo na míru.

O čem je film „Já už budu hodný, dědečku!“?

Film je moderní a úsměvná pohádka o úspěšném, leč nafoukaném herci Theodoru Bergnerovi, který s gustem uráží lidi kolem sebe. Po zásahu kouzelného dědečka se mu začne vše vracet a on slíbí, že se polepší.

Kde se ve filmu nacházela vila herce Theodora Bergnera?

Vila herce Theodora Bergnera, která měla být na Červeném vrchu, se ve skutečnosti nacházela v pražských Dejvicích, v ulici Zlatnice. Dnes je k poznání, ačkoliv prošla proměnou.

Kteří další známí herci se ve filmu „Já už budu hodný, dědečku!“ objevili?

Kromě Miloše Kopeckého a Ladislava Peška ve filmu hráli například Dagmar Veškrnová, Nelly Gajerová, Alena Vránová, František Filipovský, Svatopluk Beneš, Míla Myslíková a Jorga Kotrbová.

Kdo režíroval film „Já už budu hodný, dědečku!“ a jaká zajímavost se k obsazení pojí?

Film režíroval Petr Schulhoff, který k němu napsal i scénář. Původně měl v plánu obsadit i bývalou manželku Miloše Kopeckého, Stellu Zázvorkovou, ale Kopecký to odmítl.

Zpět na celý článek

Možná jste zmeškali

Saša Rašilov prošel podobnou životní bouří jako jeho seriálový Petr z Polabí. Po rozvodu našel druhou šanci na štěstí
30.07.2026

Saša Rašilov prošel podobnou životní bouří jako jeho seriálový Petr z Polabí. Po rozvodu našel druhou šanci na štěstí

V seriálu Polabí udělal Petr Malíř osudovou chybu a teprve bolestivé vystřízlivění mu otevřelo oči. Diváci teď netrpělivě čekají, jestli ještě...

Polabí: Těhotenství, vydírání a další průšvih. Tohle bude hodně divoké
14.05.2026

Polabí: Těhotenství, vydírání a další průšvih. Tohle bude hodně divoké

Miloš se nevzdává. Do navigátorské sedačky vmáčkl Jarušku. Jenže to moc nevyšlo. Ivan už je zase v průšvihu, Zuzanka nešťastná a Václav naštvaný....

Zapomenutý český velkofilm za miliony. V Indii vzniklo něco, co dnes skoro nikdo nezná
29.06.2026

Zapomenutý český velkofilm za miliony. V Indii vzniklo něco, co dnes skoro nikdo nezná

Indie. Himálaj. Švýcarské Alpy. A mezi tím česká filmařka, která pátrá po stopách jedné z nejvýznamnějších osobností 20. století. Když měl Hořký...

Zítra večer ČT 1 vysílá perlu: Jestli máte rádi pistácie, sedněte si k televizi. Upadnou vám z rukou
12.05.2026

Zítra večer ČT 1 vysílá perlu: Jestli máte rádi pistácie, sedněte si k televizi. Upadnou vám z rukou

Úterní večer vás zavede do kalifornského sucha a na pistáciové planiny. Na programu je úchvatný dokument, který vám rozhodně rozbije pistáciové i...

Úspěšný herec, ale i scenárista a režisér. Nejraději spolupracuje s divnými lidmi
01.08.2026

Úspěšný herec, ale i scenárista a režisér. Nejraději spolupracuje s divnými lidmi

Známe ho z mnoha oblíbených českých filmů i seriálů a také z divadelních prken. Je nejenom hercem, nýbrž všestranně talentovaným člověkem a v...

Po šesti letech se vrací do Ulice známá tvář. Tvůrci slibují dějový zvrat, který málokdo čekal
25.07.2026

Po šesti letech se vrací do Ulice známá tvář. Tvůrci slibují dějový zvrat, který málokdo čekal

Dvacátá druhá sezóna Ulice ještě nezačala, ale tvůrci už nás zasypávají novinkami z chystaných epizod. Věrný fanoušek má tedy dobrý přehled o tom,...

MacGyver: Richard Dean Anderson si prosadil své. Právě proto se stal nesmrtelnou klasikou
31.07.2026

MacGyver: Richard Dean Anderson si prosadil své. Právě proto se stal nesmrtelnou klasikou

Neměl svaly jako Stallone ani arzenál jako Rambo. Přesto si získal miliony diváků po celém světě. Seriál měl být dalším z řady příběhů, kde hlavní...

Ulice: Která žena se hodí k Prokopovi? Divačky by ho nechtěly ani za nic
13.05.2026

Ulice: Která žena se hodí k Prokopovi? Divačky by ho nechtěly ani za nic

Prokop už za dobu svého působení v seriálu stihl vystřídat mnoho žen, přičemž ty hlavní byly tři: Magda, Soňa a Adriana. S ani jednou neměl vztah...

Inspekce: Nový kriminální seriál míří do zákulisí GIBS
06.05.2026

Inspekce: Nový kriminální seriál míří do zákulisí GIBS

Nový seriál Inspekce přináší pohled do prostředí, které běžně zůstává skryté. Osmidílná kriminálka z dílny prima+ sleduje práci GIBS a sází na...

Kvíz: Matýsek, Pepíno i expedice YDYKSEB. U čtyřky ale dostanete ledovou sprchu
02.08.2026

Kvíz: Matýsek, Pepíno i expedice YDYKSEB. U čtyřky ale dostanete ledovou sprchu

Připravte se na cestu do zasněžených Beskyd s kultovní komedií! Náš kvíz o filmu "S tebou mě baví svět" prověří vaše znalosti jedné z...

Diskutujte

Nejnovější fotogalerie

Vasil Fridrich se tajně oženil. Jeho novou manželkou je o třináct let mladší herečka
12.09.2026

Vasil Fridrich se tajně oženil. Jeho novou manželkou je o třináct let mladší herečka

Charismatický herec Vasil Fridrich, kterého diváci mohou znát například ze seriálu Ulice nebo Devadesátky, se oženil. Za ženu si vzal o třináct let...

Seriál Hospoda dnes dojímá víc než kdy dřív, u stolu štamgastů zůstal už jen jediný muž
12.09.2026

Seriál Hospoda dnes dojímá víc než kdy dřív, u stolu štamgastů zůstal už jen jediný muž

Každé léto se vrací na televizní obrazovky a znovu dokazuje, že dobrý humor nestárne. Seriál Hospoda si i po více než třech desetiletích drží věrné...

V kinech propadl, teď dostal druhou šanci na Netflixu. Dokoukat ho do konce chce pevné nervy
11.09.2026

V kinech propadl, teď dostal druhou šanci na Netflixu. Dokoukat ho do konce chce pevné nervy

Nejdřív přišla velká ambice, potom prázdná kina a rozpačité recenze. Teď se česká zombie komedie vrací v úplně jiném prostředí. Netflix jí dává...

Václav Vydra ztratil věrného přítele. Po 24 letech přišel smutný konec
11.09.2026

Václav Vydra ztratil věrného přítele. Po 24 letech přišel smutný konec

Václav Vydra je velký milovník zvířat. Společně se svou manželkou Janou Bouškovou bydlí na statku na Slapech a zvířat tu mají požehnaně. Velkou...

Robert Nebřenský: „Pamatuju si svoje početí. Viděl jsem, jací rodiče o mě usilují v tom parku nebo kde...“
11.09.2026

Robert Nebřenský: „Pamatuju si svoje početí. Viděl jsem, jací rodiče o mě usilují v tom parku nebo kde...“

Kdo sleduje nový seriál Boží plán na TV Nova, určitě v něm kromě řady známých a mladých herců zahlédl i Roberta Nebřenského. Tento dvaašedesátiletý...

Zdeněk Pohlreich zasahuje v Jincích: Restauraci bývalého poslance trápí dluhy i chaotická kuchyně
10.09.2026

Zdeněk Pohlreich zasahuje v Jincích: Restauraci bývalého poslance trápí dluhy i chaotická kuchyně

Podnik, který měl být splněným snem, se během několika let změnil v boj o přežití. Dluhy rostou, personál odchází a kuchyně má svá vlastní pravidla...

Hrdinové Božího plánu si v nových epizodách rozhodně neodpočinou
09.09.2026

Hrdinové Božího plánu si v nových epizodách rozhodně neodpočinou

Někdy stačí obyčejná návštěva banky, venčení psů nebo vesnická veselka a poklidný den se během chvíle změní v pořádný chaos. Hrdinové Božího plánu...

Richard Krajčo vlastní budovu v malé vesnici v Podkrkonoší. Není to dům, chata, ani zámek
09.09.2026

Richard Krajčo vlastní budovu v malé vesnici v Podkrkonoší. Není to dům, chata, ani zámek

Richard Krajčo není jen zpěvák, kytarista, frontman skupiny Kryštof nebo herec. Je také majitelem jedné budovy v malé vesničce v Podkrkonoší jménem...

Jedna mrtvola, jedny trenky a rodinné tajemství. Červená sedačka Jana Krause zažije pořádně nečekané setkání
08.09.2026

Jedna mrtvola, jedny trenky a rodinné tajemství. Červená sedačka Jana Krause zažije pořádně nečekané setkání

Červená sedačka tentokrát přivítá hosty, které spojuje herectví, móda i hudební tradice. Jenže ještě než se dostane na jejich práci, Jan Kraus si...

Jeden z nejděsivějších případů Kriminálky Anděl: Zpráva z internetu zavede policisty na místo, kam by se nikdo nechtěl podívat
07.09.2026

Jeden z nejděsivějších případů Kriminálky Anděl: Zpráva z internetu zavede policisty na místo, kam by se nikdo nechtěl podívat

Na první pohled to vypadá jako další bizarní příběh z temných zákoutí internetu. Jenže tentokrát se za podivným tvrzením skrývá něco mnohem horšího...

Nejnovější diskuze