Středeční Ulice: Vendula iniciuje vášnivé vzplanutí a Dušková o dceři smýšlí opravdu hrozně

Středeční Ulice: Vendula iniciuje vášnivé vzplanutí a Dušková o dceři smýšlí opravdu hrozně
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve 4478. díle si Bohunka Dušková konečně najde čas na sebe a na chvíli se odtrhne od Žofky, které dle svého mínění musí dělat program. Žofka o to ale nestojí a Iva smýšlí podobně. Vendula se uvolní díky milostnému vzplanutí, ke kterému dojde mezi ní a Pavlíkem. Ten ani netuší, že je v očích celé jeho rodiny za nevěrníka.

Pavlík je nevěrník a Vendula naivní

Chudák Pavlík. Sice se zakoukal do krásné Martiny, ale měl dost sebereflexe na to, aby tyto pocity v sobě dál nerozvíjel – naopak je potlačoval. Stejně je mu to ale k ničemu. V očích celé jeho rodiny je totiž za největšího padoucha všech dob. A vůbec nejhorší na tom je, že už nemá zastání ani v Máriovi a o jeho údajné nevěře ví už i Nyklová. To se bude Lumír divit, do jakého balastu přijede, že? A Kateřina? Ta, aby se teď obrnila trpělivostí, když o ní Vilma bude všude vykřikovat, že je její dcera Martina rozvracečkou rodiny. Situaci neulehčuje ani Ája, která se teď na Vendulu nepodívá bez soucitu. V hlavě jí šrotuje, jak jen sama zvládne výchovu malé Elišky, když bude Pavlík cukrovat s Martinou? Vtipné na tom je, že Vendula ani Pavlík nemají páru, co se na ně chystá.

Bohunka má svou dceru Žofku za křehkou „ťunťu” a brzy už exmanžela nazývá „tím pánem”

Ani na masáži se neumí Dušková uvolnit. Neustále nasazuje na svého manžela a nevědomky drží Žofku jako rukojmí svých pocitů nejistoty. Měla by jít Žofce příkladem, být samostatná a podporující matka. Ostatně nepsaným pravidlem rodičovství je nikdy, a to ani v krizi, nenasazovat na toho druhého před dítětem. To se ale Duškové nedaří. Má pocit, že musí Žofku ochraňovat, ale přivádí ji tím maximálně do blázince. Vůbec si neuvědomuje, jaké následky může její chování na dceři zanechat. Ale to se již brzy změní. Přijde totiž bolestné zjištění. Divit se budou všichni, ale možná už Žofka získá tolik potřebný klid.

Zdroj článku:
  • Autorský text