Rocky II (1979): Ve filmu se objevil i skutečný Stalloneho syn. Podivejte se, koho hrál

Rocky II (1979): Ve filmu se objevil i skutečný Stalloneho syn. Podivejte se, koho hrál
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I když Rocky po zápase s Apollem Creedem slíbí, že už se do zápasů pouštět nebude, okolnosti – hlavně ty finanční – ho k tomu téměř donutí. Rocky s Apollem na body sice prohrál, ale pro ostatní je vítězem on.

Apollo kritiku špatně nese, a proto ho skrze média vyzve na souboj. Kdo vyhraje tentokrát? A jaké životní události potkají Rockyho?

Rodinní příslušníci jako herci ve filmu

Stejně jako první díl, tak i druhý napsal sám Sylvester Stallone. Součástí byla i vlastní boxerská choreografie. Dá se říct, že film je rodinnou záležitostí, do role Rockyho novorozeného syna Roberta Balboa Jr. obsadil svého vlastního syna Seargeoha Stalloneho. A ve filmu se na krátkou dobu objeví i jeho bratr, Frank Stallone.

Film jako vzpomínka na Stalloneho manažerku

Celý film Sylvester Stallone věnoval jako milující vzpomínku na jeho manažerku, Jane Oliverovou, která mu pomáhala ve složitých začátcích. Tato žena zemřela v pouhých 46 letech na zákeřnou rakovinu.

Sylvester Stallone na filmu nešetřil

Původní rozpočet na film byl 3 miliony dolarů. Ovšem Stallone byl troufalý a nespokojil se jen tak s něčím. Přál si, aby byl zápas snímán dalšími šesti běžnými kamerami, proto se konečný rozpočet vyšplhal na 8 milionů. V ceně bylo i skutečné živé publikum a speciální příplatky pro štáb. Konec konců, to nebylo nic oproti tomu, kolik film celosvětově vydělal v kinech – celých 85 milionů dolarů.

Jste fanoušky Sylvestera Stallonea? Přečtěte si, co prohlásil o filmové sérii Rambo.