Zajímavosti o natáčení oblíbené české komedie Účastníci zájezdu. Stres, špatné počasí a každodenní pendlování

Zajímavosti o natáčení oblíbené české komedie Účastníci zájezdu. Stres, špatné počasí a každodenní pendlování
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oblíbená letní komedie podle knižní předlohy Michala Viewegha nikdy neomrzí, stejně jako hlášky z ní. Její natáčení ale nebylo až tak jednoduché, jak možná vypadá. Podívejte se na zajímavosti z natáčení a přesvěčte se sami.

Naše známá nesourodá skupina, která se společně vydá na dovolenou k moři, natáčení vážně neměla tak lehké. Ač se může zdát, že si herci společně s natáčením filmu užili i dovolenou, nebylo tomu tak.

Čtěte také: Brejlatá Douchová z komedie „Vrchní, prchni!“ už je zase za pultem a prodává

Zajímavosti o natáčení:

  • Film se netočil v Chorvatsku, ale v Itálii.
  • Adrian Jastrban se hned první den natáčení spálil doruda, takže ho museli „zbělovat“.
  • Počasí jim příliš nevyšlo, bylo chladno a moře mělo jen okolo 13 stupňů.
  • Natáčení v autobuse bylo prý velmi náročné. Musely se sundávat sedačky, aby bylo místo na kameru. Navíc pro efekt stálé jízdy musel autobus jezdit několik hodin tam a zpátky na dálnici mezi Prahou a Brnem.
  • Jednou se při takovém přejíždění jedna skupinka zasekla v Rakousku a na natáčení dorazila až o sedm hodin později.
  • Spoustu herců v ten samý den hrálo představení v českých divadlech, a tak museli i několik dnů za sebou jezdit z Itálie domů a zase zpátky.
  • Představitelé homosexuálního páru, Adrian Jastrban a Jaromír Nosek, museli ještě dlouhou dobu po natáčení čelit narážkám a posměškům na své role. Dokonce i když se Nosek oženil, stále dostával milostné dopisy a pozvánky od svých ctitelů.
  • Pro natáčení Účastníků zájezdu jako celovečerního filmu se tvůrci rozhodli až po úspěchu Románu pro ženy, také natočeného podle knižní předlohy Michala Viewegha.

Čtěte také: „Hujer, metelesku blesku“: nejoblíbenější filmová hláška milovníků českých filmů

Jak byste jistě sami potvrdili, problémy a náročné natáčení jednoznačně stály za to! Tvůrcům se film vážně vyplatil, a to doslova. V kině ho vidělo téměř milion diváků, a to přineslo až nečekaný rekordní výdělek.