Zlatá labuť: Až tak velké překvapení Bára nečekala. Marek přiznal, jak to bylo s jejich synem

Zlatá labuť: Až tak velké překvapení Bára nečekala. Marek přiznal, jak to bylo s jejich synem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bára moc o své minulosti nemluví. Chápe, že její dvě kamarádky a spolubydlící mají své vážné vztahy teprve v začátcích, a tak jim nechce brát iluze. Ona už si velkou lásku prožila. Evě nakonec přiznala těhotenství a také to, jak v té době byla šťastná. Hodně ji štve, že to Marek ví.

Ten se stále snaží dostat ke šperkům, které jsou ukryty někde v útrobách obchodního domu. Když Bára zahlédla v obchodě jejich společnou známou, došlo jí, že je to další Markův pokus. Jenže jak pochopila, poklad je ukrytý někde v zázemí pro personál, kam se Markova kamarádka snadno nedostane. 

Bára v sobě potlačuje vnitřní boj. Přece jen ji s Markem pojí silné pouto, které se marně snaží zpřetrhat. Na druhou stranu se však už nechce do svého minulého života vracet. A s Markem by byla zase v problémech. Přestože moc nesází na to, že by se jí někdy mohlo splnit pohádkové přání získat Petra Kučeru, nechce mu lhát a podvést ho. A jako podvodnice by si připadala, kdyby ukradené šperky Markovi dala. Jeho nabídka na společný život ve vlastním domě a s dítětem ji ovšem zasáhla. 

Marek Záhoř
Marek Záhoř. | Zdroj: TV Nova

Nakonec Bára přece jen našla osobu, která ji vyslechla. Bytná už své životní volby udělala, a tak dokázala pochopit Báru spíše než její spolubydlící. A také jí poradila, ať vše řekne Petrovi a ať se nezapomene zmínit, co jí Marek za spolupráci při vynesení šperků nabídl. Jen tak teprve dokáže ocenit, co Bára obětovala, když si vybrala Petrovu stranu. 

Petrovi se ovšem moc nepozdávalo, že Bára informace o špercích tak dlouho tajila. Nedošlo mu, jak těžká volba to byla. Spíše ji podezíral, že chtěla s Markem spolupracovat. Navzdory svým pochybnostem vydal Machovi pokyny, aby se nenápadně začalo po špercích pátrat. Nesmí se to roznést po obchodě, protože by nastal zmatek a všichni by hledali poklad.  

I přes to, že se snaží věc řešit bez zbytečné pozornosti, Bára zapomene Evě důrazně říct, aby si věci ohledně šperků nechala pro sebe. Než se k tomu dostane, Eva už novinku stihne roznést po obchodě.  

Bára, Eva a Alena
Bára, Eva a Alena. | Zdroj: TV Nova

Velká Machova pátrací akce ale k ničemu nevede. Marek ukryl kořist opravdu dobře. Bára tak navrhuje Kučerovi a Machovi, že bude předstírat před Markem, že si celou věc nechala projít hlavou a pomůže mu. On jí potom řekne, kde jsou šperky. Až je tak bude mít, přijde jejich čas si je vzít zpět. 

Kučerovi to sice přijde hodně nebezpečné a nedělá si iluze, že se Marek nechá jen tak převést, ale jiná možnost není. Protože mezi ukradenými šperky byla i památeční brož Lindy Gruberové, věc spěchá.

Při návštěvě u bývalého přítele se však Bára dozvídá věc, která může změnit celý její život, a dokonce i ochotu spolupracovat s Kučerou. Zatím příběh nevyzradil, co konkrétně se stalo s dítětem Báry a Marka. Naprosto přirozeně divák získal dojem, že Bára o dítě přišla nebo se narodilo mrtvé či zemřelo po narození. Jenže teď se Marek přiznal, že v době, kdy se syn narodil, tak nechtěl závazky a zařídil to tak, aby se syna zbavil. Dítě však nespustil z očí a ví, že se mu daří dobře.  

Jak se po této novince zachová Bára, to můžeme jen hádat. V obchodním domě však v další epizodě někdo odloží dítě, kluka. Bude to Bářin syn, kterého dostala výměnou za spolupráci s Markem Záhořem? 

Zdroj článku:
  • autorský text