Zlatá labuť: V seriálu hraje Kryštof Bartoš uctivého prodavače, než ho ale proslavil seriál Devadesátky, živil se různě

Zlatá labuť: V seriálu hraje Kryštof Bartoš uctivého prodavače, než ho ale proslavil seriál Devadesátky, živil se různě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V seriálu Zlatá labuť se Kryštof mění v galantního a uctivého prodavače, Martina Kantora, který prožívá první vážné milostné vzplanutí. Je trochu žárlivý a není si jistý, zda kolegyně z oddělení módy, Eva Dušková, jeho city opětuje. Je také na pochybách kvůli její touze stát se slavnou herečkou.

Martin je roztomile nesmělý a také trochu nervózní z toho, co bude Eva ochotna udělat proto, aby se stala slavnou. Už při prvním focení u známého fotografa neváhala odhodit stud stranou. Jak se asi zachová, pokud někdy opravdu bude mít možnost získat roli ve filmu?  

Trampoty s láskou ale nejsou jediným problémem, se kterým se v práci musí potýkat. Nastoupil do oddělení klenotnictví, které vedl Arne Pulkráb (Tomáš Töpfer) se synem Kamilem. Firma Pulkráb má ve šperkařství výbornou pověst a Martin doufal, že se pod dohledem zkušeného klenotníka vyučí. 

Všechno však změnila válka a Pulkráb nemohl zůstat ve vedení klenotnického oddělení. Pulkráb měl jedinou možnost, jak zatím zůstat ve Zlaté labuti. Vedení převzal jeho jediný nežidovský učedník. Postarší pán situaci pochopil a smířil se s ní, ale jeho syn má pocit, že jim Martin ukradl obchod. Marně ho otec přesvědčuje, že to není ničí vina a že musí být vděční za možnost, kterou zatím mají. Možná nakonec budou muset z obchodu odejít – Pullkráb ani nechce pomyslet kam. Martin je často cílem slovních útoků mladého Pulkrába, jako by za něco mohl. On se přece do vedení obchodu necpal. 

Jedinou osobou, kterou má Martin v životě jako jistotu, je jeho babička Marie (Regina Rázlová). U ní také Martin žije. Martinova babička má rovněž na podnájmu Evu, Alenu a Báru, které spolu pracují na jednom oddělení.  

Hvězda Devadesátek

Ještě před touto hereckou příležitostí zazářil Kryštof Bartoš v úspěšném krimi seriálu, který ho doslova vystřelil do hereckých výšin. Seriál Devadesátky měl pravidelně sledovanost kolem dvou milionů diváků. Fanynky se tak jen hrnuly. 

Přestože se Kryštof narodil až v roce 1992, tedy si nemohl pamatovat divoká devadesátá léta plná mafiánů, policistů jezdících ve favoritech a velkých kriminálních případů, v šestidílném seriálů z produkce ČT opravdu skvěle zahrál mladého začínajícího kriminalistu Tomáše Kozáka, jehož postavu později v Případech 1. oddělení ztvárnil Ondřej Vetchý

Pro Kryštofa bylo herectví až druhou možností. Nejprve studoval psychologii, ale zjistil, že to asi nebude obor, kterému by se chtěl věnovat. Zkusil tedy herectví. Po roce 2018, kdy nastoupil do divadla, už začaly chodit i nabídky na menší role. Herec sice není fanouškem krimi žánru, ale na první velkou hereckou příležitost se dobře připravil – všechny kauzy si nastudoval.  

Jeho život je pestrý i mimo záběry kamer. Ač je ve Zlaté labuti nesmělý, v životě to má úplně jinak. Než se začal živit herectvím, neváhal kvůli lásce odjet do Německa, kde se živil jako dělník v přístavu. Když se vrátil do Česka, pracoval také jako noční recepční. 

Bartoš s Babišovou
Bartoš s Babišovou. | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Kryštof o sobě tvrdí, že je romantik – chtěl by manželství na celý život a tři děti. Zatím však jeho současná partnerka, Martina Babišová, o dětech nechce ani slyšet, protože, stejně jako on, pracuje na své kariéře a na rodinný život zatím nemyslí. 

Zdroje článku: