Regina Rázlová: Její život připomíná hodně adrenalinovou horskou dráhu

Regina Rázlová: Její život připomíná hodně adrenalinovou horskou dráhu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Prominentní herečka, oblíbená učitelka na DAMU, zatracovaná a odsuzovaná spolupracovnice bývalého režimu, úspěšná finanční poradkyně, vlivná podnikatelka, obviněná podvodnice, osvobozená a odškodněná oběť, nemocná žena a opět populární herečka.

V poslední době se s herečkou Reginou Rázlovou můžete setkat třeba v seriálu Stíny v mlze, jehož epizody si udržují sledovanost nad 1,5 milionu diváků. Příznivci TV Prima si ji určitě vybaví v seriálu Slunečná.

Herečka má za sebou hodně bouřlivý život. Prožila období, kdy byla uznávanou a velice talentovanou herečkou minulého režimu. To se jí ale nakonec po revoluci vymstilo. Stejně jako řada jiných herců, i ona musela občas ztvárnit role v projektech, které nějakým způsobem velebily a propagovaly komunistický režim. Jednou z takových rolí byla i agentka v dobovém seriálu 30 případů majora Zemana, která se objevila v několika epizodách.

Právě díky angažovanosti v minulém režimu přišla po revoluci o místo na DAMU a ani v divadle a u filmu o ni nebyl zájem.

A protože se nějak živit musela, začala podnikat v poradenství a finanční sféře. V novém prostředí se jí začalo dařit a vypracovala se až na post předsedkyně představenstva vývozní firmy. Následně se stala spolumajitelkou a prezidentkou holdingu Skloexport Group a.s. Jenže v roce 1998 se dostala do problémů se zákonem, kdy šlo o zneužití informací v obchodním styku a vytunelování společnosti.

Rázlová byla zadržená policií a ve vazbě prožila rok života. Po propuštění se soudila o odškodnění a byla zproštěna viny.

Vrátit se zpět k milované práci nebylo nijak snadné. Pomohly jí k tomu drobné role jako třeba ta ve filmu Kolja, kde nahradila Jiřinu Jiráskovou, která odmítla roli jedovaté sociální pracovnice Zubaté. Přidávaly se další role v seriálech Ohnivé kuře, Policie Modrava nebo Případy 1. oddělení.

Rázlová je kvůli závažnému onemocnění už roky v invalidním důchodu, přesto se ráda k herectví vrací. I přes svůj pokročilý věk vypadá stále velice dobře.

 

Zdroj:

  • autorský článek