Stáří jako Milošův strašák i Radkův důvod k oslavě v páteční Ulici

Stáří jako Milošův strašák i Radkův důvod k oslavě v páteční Ulici
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Někdo se postupujícímu věku brání, jiný ho oslavuje. Milošek mámě prozradí, co našel u Franty ve skříňce, a Evě se po zjištění pravdy viditelně uleví. Radek má narozeniny, a tak v hospodě uspořádá večírek, od něhož ale rodina předčasně uteče. Bude si muset vystačit se štamgasty a rozmrzelou Milenou.

Milošovo tajemství Evu rozesměje

Co Miloš před manželkou schovává ve Františkově skříni s oblečením? Eva se uprostřed noci bez váhání vkrade do pokoje, aby na to konečně přišla. Naneštěstí právě v tu chvíli dorazí domů František, a tak jí nezbude než předstírat, že šla utěšit Miloška, který údajně mluvil ze spaní.

Paní Knoblochová, rozmrzelá z neúspěšné mise, bude hned od rána pěkně protivná. Vyčte Milošovi, že ji v podnikání nepodporuje a rozmlouvá jí spolupráci s Kaštanem, která se přitom slibně rozvíjí. Miloš nechápe, co zase udělal špatně a proč je tak nabroušená, vždyť on jí přeje úspěch! Jenom si myslí, že by měla být opatrná, zvláště co se ziskuchtivého Kaštana týče.

Malý Milošek, jenž zřejmě zdědil zvědavost po mámě, se znovu vloupá do Frantovy skříňky, aby našel vytoužené odpovědi. Ke svému zklamání však místo sladkostí objeví nějaké pilulky, podobné těm, které máma prodává. Hned jí také poví, že odhalil tátovo tajemství. Napjatá Eva si doplňky stravy prohlédne a viditelně se jí uleví, dokonce se pobaveně rozesměje. Patrně čekala něco mnohem horšího. Upozorní synka, aby pilulky vrátil na místo a rozhodně je neochutnával, protože jsou jen pro velké chlapy.

Když se Miloš vrátí domů, překvapí ho manželčina náhlá změna chování. Najednou je k němu milá, doslova jako anděl, až se tomu nechce věřit. Není divu, že chudák zůstane zmateně koukat.

Radek touží slavit, ve štychu ho nechá vnuk i dcera

Radek Mastný bude mít narozeniny, a i když někteří tvrdí, že v tomhle věku už není o co stát, je odhodlaný si to užít a pořádně oslavit s přáteli v hospodě. Pozve také Gábinu, Šimona, ba dokonce i Jirku Hermana. Šimon je ale otrávený kvůli Valerii, která na sociálních sítích sdílela fotografii jednoho obdivovaného kluka, a dlouho se na oslavě nezdrží. Tím dědu docela zklame, vymluví se však, že už na něj venku čeká Hynek, se kterým má strávit víkend.

Radek si chce konečně užívat života.
Radek si chce konečně užívat života. | Zdroj: TV Nova

Když se Michal zeptá, jak to vlastně mezi sebou Šíma a Val mají, jeho kamarád netuší, jak odpovědět. Asi už spolu nechodí, přinejmenším si v posledních dvou týdnech nic neřekli. Šimon je přitom přesvědčený, že mu Valerie dluží omluvu, ale pokud není schopná přijít na to sama, nebude se jí vnucovat. Michal, jenž nedávno nabyl vlastní bolestné zkušenosti, jen smutně dodá, že v holkách se člověk prostě nevyzná.

Z Radkovy oslavy se nakonec předčasně odporoučí i unavená Gábina s Jirkou, a tak Mastnému nezbývá než oslavovat s místními štamgasty, kteří rádi vezmou za vděk nějakým tím panákem zdarma. Mileně se samozřejmě ani trochu nelíbí pohled na to, jak Radek velkoryse platí za celou hospodu a jak to s pitím přehání.

Zdroj článku:
  • Autorský text