Drbárna ze ZOO: Rozchod Marka a Terezy je na spadnutí. Albert má vyhodit Adama

Drbárna ze ZOO: Rozchod Marka a Terezy je na spadnutí. Albert má vyhodit Adama
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Uštknutí hadem na nezdařené večerní schůzce mladého Novotného má dohru. Do ZOO míří kontrola z ministerstva a úředníci mají v plánu si posvítit na pavilon plazů, hlavně na Adama. Bob je z toho na nervy, Adam je v klidu. Vše má v pořádku, alespoň si to myslí.

Bob marně Adamovi vysvětluje, že úředníci budou tak dlouho něco hledat, až chyby najdou. Nechápe, jak může být Adam tak klidný. Ten je však v kontaktu s předními odborníky, hodně věcí s nimi konzultuje a drží se posledních vědeckých výzkumů. Jenže to nestačí a dojde na Bobova slova. Úředníky vůbec nezajímá, že je Adamovo oddělení plazů jedno z nejlepších v zemi a že se může pyšnit skvělými chovatelskými úspěchy. Podle ministerských předpisů dělá všechno špatně.

Albert
Albert | Zdroj: FTV Prima

Albert je bezradný

I protřelý Albert je na úředníky krátký. Adam musí být s okamžitou platností ze ZOO vyhozený, nebo park přijde o veškeré dotace. A s úředníky se nediskutuje.

Chudák Albert si asi nepředstavoval, že si ještě ani nezahřeje ředitelskou židli a už bude muset řešit takové problémy.  Na pomoc povolá Roklovou, která je také chováním kontrolních pracovníků z ministerstva zaskočená. Naštěstí ví o někom, kdo má kontakty na ty nejuznávanější vědce v oboru a Albert je odhodlaný se Adama zastat a zastaralé ministerské stanovisko změnit.

Adam tak bojovný není a doma už probírá odchod ze ZOO. Netuší, že Albert nemá v úmyslu se ho zbavit, a tak chce problém vyřešit tak, že odejde sám. To se ale nelíbí Sid, která ho povzbuzuje, že se nesmí tak snadno vzdávat.

Nová posila k žirafám

Do ZOO přichází Julie Krátká. Bude zaskakovat za Elišku, která snad nakonec přece jen do Afriky odjede, jen si to zřejmě ještě několikrát rozmyslí. Sid ale z nové spolupracovnice nadšená není. Julie jí přijde tichá a uzavřená sama do sebe. Teprve později se dozví, že je mladá žena jen hodně ostražitá a má k tomu dobrý důvod.

Vztah Marka a Terezy prochází zkouškou ohněm

Tereza a Marek si své problémy nemohou vyříkat doma, a tak se i Dominika sedící opět v baru dozvídá, že se nad vztahem vznáší černé mráčky. A jako správná pletichářka ještě přileje olej do ohně a dá si záležet na tom, aby Marek zaslechl „úplně náhodný“ rozhovor s Annou a Marií, které si přišly do baru se starou kámoškou Domčou zavzpomínat, jak je Charlie nutil s klienty, které okrádaly, i spát. To samozřejmě v Markovi vzbudí zvědavost, zda si takovým způsobem vydělávala na obživu i Tereza a při první příležitosti se jí na to zeptá.

To už je na Terezu moc a konečně asi pochopila, že odkrývat před Markem svou minulost asi nebyl nejlepší nápad. Už nevěří, že by vztah mohla zachránit a vážně uvažuje o odchodu z města.

Zdroje článku: