Zpátky do minulosti s Ulicí: Láska Jardy Hejla a Lenky Drápalové ustála nejednu krizi

Zpátky do minulosti s Ulicí: Láska Jardy Hejla a Lenky Drápalové ustála nejednu krizi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
První nevěra, druhá, nemoc v rodině, odloučení, výpověď v práci… To jsou všechno věci, které by dokázaly zamávat s každým vztahem. Když je ale vzájemná láska dostatečně silná, zvítězí i nad největším problémem. Rozhodně to platilo v případě Jarouška a Lenky z Ulice.

Jarda s Lenkou museli překonat řadu překážek

Když Jaroslav Hejl (Martin Hofmann) začal chodit a později žít s Lenkou Drápalovou (Michaela Badinková), radovala se z toho také Miriam (Hana Maciuchová), jelikož jí oba byli drazí. Jarda měl za sebou toxický vztah se žárlivou Majdou, která si ho chtěla připoutat falešným těhotenstvím a pak i demonstrativním pokusem o sebevraždu. Právě Lenka mu v té době byla oporou, a tak se pochopitelně sblížili. Napomohl tomu i fakt, že navrhovala designy nových hraček pro firmu, v níž Jaroušek pracoval. Navíc ho doučovala, aby si mohl dodělat maturitu.

Měli se opravdu rádi, ale partnerské krize se nevyhnuly ani jim. Tu největší přineslo zjištění, že Lenka potratila dítě, které možná ani nebylo Jardovo. Pokud se dva skutečně milují, dokáží překonat všechny nesnáze. Jarda od Lenky neodešel a bylo to jistě jeho nejlepší rozhodnutí. Po nějaké době se jim narodila dcerka, kterou pojmenovali po babičce, ale říkali jí zdrobněle Mirinka. Časem k ní přibyl chlapeček Jonáš.

Jejich vztah ohrozila nevěra i nemoc v rodině

Jarda se vypracoval z technologa Království hraček na pozici manažera firmy v Mnichově, kam s Lenkou a Mirinkou odjeli. Práce však musela ustoupit do pozadí poté, co se Jarouškovi vrátil do života vážně nemocný táta Cyril (Dušan Jamrich).

Jardova cesta Ulicí byla také trnitá.
Jardova cesta Ulicí byla také trnitá. | Zdroj: TV Nova

Bylo to tehdy náročné období i pro Lenku. Nejdříve stěhování z Mnichova zpátky do Čech, pak ta záležitost s Cyrilem. Občas měla pocit, že Jarda klade ji i Mirinku až na druhou kolej. Nakonec se rozhodla dceru vzít a odjet s ní zase do Mnichova, aby dítěti nemusela ukazovat, jaké to je, když někdo blízký umírá. Navíc si v Německu našla přátele a skutečný domov. S Jardou komunikovala jen přes počítač, což jejich vztahu samozřejmě nijak neprospělo. Aby pochopili pocity a potřeby toho druhého, museli si promluvit z očí do očí, a tak jednoho dne opět sbalila dítě a rozjela se do Prahy, kde Jardovi pomáhala v posledních dnech Cyrilova života.

Po tátově skonu dal Jarda výpověď v německé firmě a spojil se s Bedřichem (Adrian Jastraban), s nímž si založil truhlářskou dílnu. „Když se vrátil do Ulice, začal podnikat s Bedřichem Liškou. Naplánovanou svatbu s Leničkou oddálila Jardova nevěra. Oba toto nešťastné období překonali a svatba se nakonec přece jen konala.“

„Bylo vidět, že se Lenka a Jarda mají opravdu rádi.“

Ani Martin Hofmann, ani Michaela Badinková už v Ulici nevystupují, ale na účinkování v ní s láskou vzpomínají. „Musím říct, že Míša Badinková, moje seriálová žena, je jedna z nejkrásnějších hereček, které jsem kdy viděl. Je nevídané, jak je půvabná. S žádnou herečkou na světě se mi už nestane, abych natočil tolik stran textu,“ pochvaloval si Hofmann spolupráci s atraktivní kolegyní.

Bylo vidět, že se Lenka a Jarda mají opravdu rádi; a rádi se měli i herci, kteří ztělesňovali jejich postavy, to k věrohodnosti jen přispělo.

Zdroje článku:
  • CHŘIBKOVÁ, Ivana. My z Ulice. Praha: Ikar, 2020, str. 46, 49. ISBN 978-80-249-4296-4.,
  • ŠLOUFOVÁ, Alena. Ulice: průvodce seriálem. Praha: Brána, 2012, str. 75–79, 125, 131. ISBN 978-80-724-3616-3.