Martin Hofmann si jako Petr Bach ze seriálu Odznak Vysočina získává další fanoušky

Martin Hofmann si jako Petr Bach ze seriálu Odznak Vysočina získává další fanoušky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V dobách, kdy se Martin Hofmann začal objevovat jako Jarda Hejl v nekonečném seriálu Ulice, by rozhodně nikdo neřekl, že se z něj stane jeden z nejžádanějších filmových herců své generace. On sám před časem uvedl, že netuší, kde se v tomto seriálu vzal, protože v té době o něm nikdo nevěděl.

Trošku podezíral svou hereckou kolegyni Hanu Maciuchovou, že to možná byl její nápad. Myslel si, že dala produkci tip na herce, jehož ráda poslouchala v jednom pořadu v rádiu. Seriál Ulice tak Martinovi Hofmannovi otevřel cestu do velkého filmového a seriálového světa.  

V oblíbeném seriálu Odznak Vysočina, jehož druhá série si získává ještě více fanoušků než ta předchozí, hraje zádumčivého a trochu tajemného Petra Bacha, který nešetří sarkastickým humorem. Ve svém zaměstnání je ale profesionálem, na kterého se jeho nadřízená Dana Skálová může kdykoliv spolehnout. V situaci, kdy se Skálová zklamala ve své kolegyni Vlčkové, oslovuje s žádostí o pomoc s vyšetřováním právě Petra Bacha.

Bach má za sebou nelehký vztah s otcem a občas své starosti řeší alkoholem. Jeho postava je ale divákům blízká – připomíná jim trochu drsné americké detektivy.  

Martin Hofmann však umí zahrát i jiné než charakterní postavy. To předvedl třeba v komedii Teroristka, kde se z něj stal Vlastimil Mach, zkorumpovaná a zlem prolezlá osůbka a pravá ruka starostky. Scéna v jeho domě s Ivou Janžurovou, která jako pohoršená důchodkyně vzala spravedlnost do svých rukou, je velmi zábavná a vtipný je dokonce i nehezký konec Macha.

Bodoval i jako Luďan v seriálu MOST! A stejně zábavně se předvedl ve vedlejší roli ve filmu Ubal a zmiz, kde hraje znuděného policistu Rudu, který má o práci úplně jiné představy než jeho šéf, a tak nemá o maléry nouzi. 

Před časem se rodák z Českých Budějovic přiznal, že miloval Madonu a jeho největší mužský idol byl Sylvester Stallone. Údajně právě kvůli němu šel na DAMU. To možná vysvětluje jeho zálibu v rolích drsných a životem zkoušených mužů.

Od určitého okamžiku si Hofmann velice chrání soukromí. Když před léty žil s Jitkou Čvančarovou, novináři zjistili, že rád a často využívá služeb dívek poskytujících potěšení. Bulvár měl tedy žně. Jitka Čvančarová musela spolknout hodně hořkou pilulku, následoval rozchod a trvalo roky, než záletníkovi odpustila. Nakonec se ale vášně uklidnily – dnes už se spolu občas potkávají i při práci. 

Hofmann se před pár lety v tichosti dobře oženil. O svatbě nevěděla ani většina jeho kamarádů. Dnes je z herce už zasloužilý otec od rodiny s takovou kariérou, kdy si může dovolit si vzít občas i delší pauzu, aby se mohl plně věnovat rodině. 

Zdroje článku: