Výměna manželek (8. díl): Matka roku, co krmí rodinu instantními polévkami

Výměna manželek (8. díl): Matka roku, co krmí rodinu instantními polévkami
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tento pořad musí mít velice povzbudivé účinky pro obyčejné mámy, co umí rodince uvařit a alespoň 1–2x za týden doma uklidí. Ve srovnání s tím, co vidí, vždy vyjdou jako super ženy.

To, co ve Výměně přichází na obrazovky, je často opravdu na sociálku. Člověka napadá, že je mimozemšťan nebo musí být z jiné planety ti, které právě sleduje.

Jak je možné, že matka od tří dětí netuší, jestli má umýt maso, které chce vařit, nebo s klidným svědomím udělá kojenecké mléko z vody z kohoutku, aniž by se zajímala, zda ta voda je vůbec pro dítě vhodná. A nejde jen o chlór.

Pojďme si představit tu hrůzu, která na vás z obrazovky vykoukne.

Bětka (32) je pekařka, má 3 děti (3,10,12). Ve vztahu s Rosťou (42) je 13 let. Bětka kritizuje partnera, že nic nedělá. To bude později při pohledu do její zanedbané domácnosti hodně vtipné.

Tereza (20) je doma se dvěma malými dětmi. Tereza vypadá jako pohodová ženská, trochu naivní, ale přiměřeně věku. Rozpaky řeší chechtáním, čímž je trochu otravná. Kdyby měla nad Bětčinou domácností plakat, došly by jí slzy. Žije s partnerem Filipem (23) a ráda by se vdala.

Tereza zjišťuje, že si asi neodpočine, jak plánovala. Náhradní manžel Rosťa působí jako flegmatik. Zatím. Volno tráví u telefonu a podstatné pro něj je, aby dostal polévku (z pytlíku). Nějaká rodinná idylka, aby se všichni občas sešli u stolu, tady neexistuje. Děti, které mají každé svou oblíbenou instantní polévku, se ještě chodí stravovat k babičce, která bydlí nedaleko a ráda se podělí třeba o brambory.

Tereza s hrůzou zjišťuje, že desetiletá Sofie tráví volno na svém facebookovém profilu, kde má hned několik kluků. Nikoho z rodičů nezajímá, jaké lidi na sociálních sítích kontaktuje. Matka jí věří. Svérázná výchova tím nekončí. Děti nemají žádné hygienické návyky. To už se podepisuje na jejich zubech. Rodičům je to jedno. Rosťa už ve svém věku téměř zuby nemá a vlastně je ani na ty instantní gurmánské pochoutky nepotřebuje.

Při akci „Bětka v kuchyni“ se docela pobavíte. Aby matka od tří dětí nevěděla, jak uvařit alespoň pro děti, to je jako z hororu. Přestože se do náhradní domácnosti vybavila kuchařkou, bylo jasné že si ani nic nezkusila uvařit. Filip byl statečný a jídlo snědl. Jen byl trochu v šoku, když zjistil, že jeho půlroční potomek dostal mléko připravené z vody z kohoutku. Ale voda byla prý teplá!

Tereza je v nové domácnosti docela překvapená. Ona sama není sice žádná extra hospodyňka, ale má snahu a vzhledem k jejímu věku, má ještě šanci se všechno naučit.

Bětka je se svým životem spokojená. Té opravdu nehrozí, že by se chtěla něco naučit. A děti nechce omezovat. Dopřává jim hlavně hodně cukru, protože přece není žádná bio matka.

Také se řešil sexuální život dvojic. To se nechte překvapit.

Tereze se nakonec v nové domácnosti zalíbilo. Přestala řešit úklid a pojala to jako dovolenou. Nakonec si to užil i Rosťa, který s novou ženou pookřál. Děti byly ovšem na pokraji nervového zhroucení, protože jim Tereza omezila množství cukrovinek a na pár hodin vzala telefony. To byla katastrofa.

Filip se rozhodl Bětku naučit vařit. Ta viděla poprvé na vlastní oči, jak se „kladívkem“ připravuje maso. Smát se budete ještě dlouho po ukončení tohoto dílu.

Zdroj článku:
  • autorský článek