Výměna manželek (7. díl): Gabrielo, dodej si odvahu

Výměna manželek (7. díl): Gabrielo, dodej si odvahu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sedmý díl Výměny manželek nás provede spíše vztahy než domácnostmi. V těch sice není vše jako z alabastru, ale žádný horor to není. Obě rodiny žijí v bytech a navenek jsou to nejspíš normální sousedé.

Gabriela má 38 let, čtyři děti a manžela despotu. Je to jako případ popsaný v brožurce pro týrané ženy. David sice Gabrielu nebije (alespoň před kamerou), ale jeho psychické týrání je stejně devastující. Pokud namítnete, že život je složitý a ona musí myslet na děti, tak nejspíš právě tak si to srovnala Gabriela, která si hned po příjezdu do dočasného domova musela postěžovat. Ale sílu k tomu měla jen proto, že byl David desítky kilometrů daleko. V okamžiku, kdy seděla vedle svého muže u stolu, hrdinství a tolik propagovaná nespokojenost se opět schovala někam hluboko do jejího nitra.

Vyjádřila se v tom smyslu, že je chyba v ní, protože není schopná komunikovat a chovat se tak, aby Davida nepopuzovala.

I její náhradní manžel Štefan se snažil jí během pobytu vysvětlit, že chování jejího manžela není normální. Na pomoc si přizval i přátele, aby to Gabriela slyšela i od jiných žen, ale nebylo to nic platné. V okamžiku, kdy se vrátila domů, se z usměvavé ženy, ve kterou se během několika dnů mimo Davidův dosah proměnila, opět stala vystrašená myška. I přesto, že jí bylo během pobytu v druhé domácnosti smutno po dětech, byla uvolněná, smála se a viditelně omládla.

Její dvě dcery už pomalu končí základní školu a těší se, až odejdou na internát.

Důvod je jasný, chtějí se zbavit otce, který jim nedává moc osobního prostoru.

Pokud Gabriela čekala od Výměny manželek nějaký zázrak, měla by spíš zvážit výměnu manžela. Náhradní manželka Naďa se snažila v druhé rodině využít čas k tomu, aby Davida a děti zapojila do chodu domácnosti, aby si uvědomili, co všechno Gabriela mlčky dělá. Ale sama cítila, že je to jen přetvářka před kamerou a nic se nezmění.

Nezbývá než doufat, že přece jen Gabriela jednou dostane odvahu ke změnám a polévku, která nebude pro Davida dost dobrá, mu vylije na hlavu. Možná se přestane trestat a rozhodne se problému postavit. Stejně jako to udělal Vráťa, kterého jste potkali (5. díl) v domácnosti s Janou, která neměla doma ani smeták a život trávila v magickém světě, který jí nabízel displej mobilního telefonu. Možná jednou řekne „dost“, stejně jako to udělala Petra (4. díl), která se rozvedla se svým veselým, ale věčně opilým havířem Vláďou.

 

Zdroj:

Zdroj článku: