Temný dům: Srpnová novinka v kině, u které se budete zaručeně bát

Temný dům: Srpnová novinka v kině, u které se budete zaručeně bát
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hororový příběh režírovaný Davidem Brucknerem podle originálního scénáře Bena Collinse a Luka Piotrowského je přesně ten snímek, na který by se mělo chodit do letního kina a po jeho shlédnutí, ještě se zneklidněním, se vydat krásnou noční přírodou k domovu.

Počasí nám bohužel letos v létě moc nepřeje, tak si můžete na film zajít podívat do pohodlí kinosálu.

S obsazením do hlavní role měl režisér šťastnou ruku a Rebecce Hall je tato role jako stvořená na míru. Přesvědčíte se, kolik emocí umí tato herečka vyjádřit jen svým obličejem. Film měl světovou premiéru už v lednu loňského roku na FF Sundance, což je největší nezávislý filmový festival ve Spojených státech. Špatné načasování a pandemie tak film na chvíli posunuli do pozadí a až letos v srpnu na něj přišla řada s premiérou.

Na co se těšit

Mladá Beth je čerstvou vdovou. Její muž Owen spáchal sebevraždu podivným způsobem na lodi, kde se zastřelil. Jeho žena neměla nejmenší tušení, že je manžel schopný takového činu a netušila ani, že vlastní zbraň. Tedy tak to alespoň vypadá.

Po Owenovi zůstal dopis, jehož smyslu Beth nerozumí a čeká ji dlouhá a strašidelná životní etapa, aby pochopila, co jí to manžel vlastně napsal.

V domě u jezera na Beth čeká setkání s jiným světem, se kterým měl pravděpodobně co do činění její manžel, po kterém našla voodoo panenku a stopy jeho průzkumu podivných a tajemných věcí spojených s okultismem. A budou se dít věci!

Film získal pozitivní recenze, a to hlavně díky výkonu hlavní představitelky. Staromódní „duchařský“ příběh, který diváky šokuje a nedovolí jim odtrhnout se od děje. Po celou dobu je film plný napětí a vynikne i řemeslné zpracování. Zážitek ještě umocňuje zvukový a hudební doprovod.

Temný dům má dobrou šanci se letos umístit mezi nejnavštěvovanější filmy hororového žánru. Divák je celý film na pochybách, zda se děj opravdu odehrává v reálném světě, nebo zda jde jen o příběh vytvořený v mysli Beth.

Konec filmu potom vyděsí i otrlé povahy, a právě to se od hororu očekává.

Zdroj:

  • autorský článek