Adrian Jastraban už je ze seriálu Ulice pryč celý rok, a tak může bilancovat

Adrian Jastraban už je ze seriálu Ulice pryč celý rok, a tak může bilancovat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bedřich z Ulice se dostal za 17 let, které v seriálu strávil, divákům hodně hluboko pod kůži. Oblibu si získal hlavně tím, že byl uvěřitelnou postavou – chlapem, který chybuje, ale zároveň dokáže celým srdcem milovat. Jeho odchod provázel smutek fanoušků, kterým jeho postava začala chybět.

Hostivařské ateliéry jeho postava opustila tak, aby se někdy v budoucnu mohl herec k seriálu vrátit, ale zatím to však, podle rozhovoru pro tv.nova.cz, v plánu nemá. Je jasné, že je mu někdy smutno, ale se svou seriálovou manželkou Ljubou Krbovou se potkává v divadle, a tak má stále přísun čerstvých informací o tom, co se v „jeho Ulici“ děje. Jastraban byl u natáčení seriálu úplně od začátku, a je tak i jeho zásluhou, že si seriál našel tolik věrných diváků.

Rád vzpomíná na milý stereotyp, který dlouhé roky zažíval v práci, v níž si udělal celou řadu přátel. Jeho seriálový syn František (Matyáš Valenta) mu vlastně vyrostl před očima v mladého muže. A celých 17 let musel podle smlouvy dodržovat stále stejný vzhled.

Ten změnil okamžitě poté, co ze seriálu zmizel. Toužil mít plnovous a měl docela štěstí, že v novém seriálovém projektu se plnovous líbil i produkci, a tak jako prodavač Karel Mauer v seriálu Zlatá labuť má vousy.

Karel Mauer s manželkou Annou
Karel Mauer s manželkou Annou. | Zdroj: TV Nova

Bez práce herec dlouho nevydržel, a tak teď může ocenit dobové elegantní oblečení, které pánové v roce 1939 nosili. Jeho postava prodavače v přízemí obchodního domu zatím moc velký prostor nedostala, ale po boku své nové seriálové ženy (Lucie Štěpánková) se objevuje v každé epizodě.

Vzhledem k tomu, že jeho žena je Židovka, možná se právě u něj v dějové lince dočkáme dramatických událostí. Zatím jsou manželé tak trochu schovaní v obchodním domě, protože Kučerovi se rozhodli své zaměstnance chránit. Jen oficiálně vedení oddělení od své židovské manželky Anny převzal Karel. Mauerovi bydleli původně v Německu, ale když už bylo jasné, co se začíná v zemi dít, posunuli se přes hranice, kde byl v té době klid. Válka však už o sobě dává vědět už i v Československu. Ve válečné době se řada lidí zřekla svých židovských partnerů, aby se vyhnuli pronásledování židovského etnika. Pronásledování sílilo – nakonec se změnilo v pokus o vyhlazení Židů ze zemského povrchu. To však není případ Karla a Anny.

Mauerovi nemohou mít děti, a tak si k sobě vzali chlapce, který se objevil v dětském koutku obchodu a nikdo si jej nevyzvedl. Aby se jim jako rodině žilo lépe, Bára jim nabídla na čas byt Marka Záhoře, který ho jako hledaný kriminálník potřebovat nebude. Ona přitom dává přednost bydlení v podnájmu s děvčaty. K bytu ji váže až moc vzpomínek.

Zdroje článku: