Jak hodnotí seriál Slunečná české a zahraniční servery?

Jak hodnotí seriál Slunečná české a zahraniční servery?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Slunečná je přesně seriál pro každého diváka, který si chce večer sednout k televizi, vypnout všechny myšlenky a odreagovat se u seriálu. Jedná se také o nový seriál, který je naprostou změnou pro každého, kdo má již okoukané postavy a příběhy nekonečných seriálů, které běží v televizi již několik let.

Seriál se začal poprvé vysílat na stanici Prima začátkem roku 2020. Aktuální vysílací časy jsou v úterý a čtvrtek, kdy otvírají večerní program stanice.

Během svého vysílání měl seriál jedinou krizi, kdy se kvůli pandemii nemohlo natáčet, a nebylo předtočeno dostatek dílů, aby si jej diváci mohli vychutnat dvakrát během jednoho týdne. I přesto se situace rychle přehoupla.

V současné době si slunečnou mohou vychutnat i Slováci, kteří ji naladí na stanici JOJ, která seriál začala vysílat díky jeho vysoké sledovanosti. Již od samého začátku má velikou podporu diváků a pro stanici se tak stal jedním z nejoblíbenějších seriálů, které se vysílají. Každý díl můžete sledovat nejen v televizi, ale také na webových stránkách televizní stanice, kde jsou díly i dopředu.

Jaké jsou ohlasy a proč si získal seriál takovou pozornost?

Seriál má mnoho ohlasů, především se jedná o kladné recenze, které vystihují především to, jak si tvůrci seriálu dali práci s prostředím, do kterého seriál zasadili.

Jedná se o nádherný statek, kde se průběžně střídají scény na poměrně veliké ploše. Mezi další velikou předností seriálu jsou hlavní postavy. Svoji romantickou povahou od samého začátku oslovil především mladší generaci, což bylo také zapříčiněno výběrem hlavních postav.

Hlavní hrdinkou se stala velice krásná a empatická Týna, která má skvělou povahu a dobré úmysly s dědictvím, které jí a její sestře zanechal otec.

Hlavním hrdinou je bohatý, mladý a pro slečny velice sympatický muž Janek. Své místo si našli i další postavy, které jsou známé z různých filmů, a jejich povaha drží stále stejnou charakteristiku.

Hodnocení seriálu je také děleno podle odvysílaných dílů. Zatímco dějová linie seriálu začala velice zajímavě, jednalo se o napínavé scény a tajemství doprovázené vývojovou charakteristikou postav, což přitáhlo velikou pozornost. Postupem času se začal dostávat seriál do běžných situací života, které musí řešit většina z nás. Pro někoho je tak příjemné, když se může podívat na příběhy postav, které vystihují reálný život, i když je televize plná romantických filmů, které vypovídají ze začátku o postavách, které se postupně poznávají, v zápletce se dostávají do fáze, kdy si ublíží a nemají se příliš v lásce, postupně k sobě opět nachází cestu, zamilovávají se a jsou spolu šťastní až do konce života (v tomto případě do konce seriálu).

Pro některé diváky je toto pouhá telenovela, kterých je všude plno a odlákalo to jejich pozornost od celého seriálu.

Kladně je také hodnoceno, že seriál má již stanovenou linii dílů, které se budou vysílat. Není tak vymýšlena zcela nová zápletka, která by prodloužila vysílání a navýšila tím počet dílů, ale jedná se o seriál, který má hranice a pro diváky nebude příliš okoukaný. Nechybí ani vtipné scény, a hlavně se můžete přesně poohlédnout za vhodně zvoleným oblečením, které se na statku běžně nosí. Zajímavé je také bydlení, které Týně musí stačit do běžného života, zatímco pokoje jsou všechny stejné pro hosty, kteří přijedou na statek přes noc, ona žije v jednom pokoji celý seriál.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Zklamáním pro diváky je skutečnost, že smyšlené postavy netvoří pár i ve skutečnosti, neboť si v seriálu symetricky notují, což by poměrná část diváků viděla ráda i v reálném světě.

Při hodnocení padají také velice rozdílné názory na postavu tatínka, který je pro veřejnost již od prvního dílu zcela nereálný. Tato postava má tvořit pouhý začátek statku a otce dvou krásných dcer, zatímco v seriálu je ztvárněn jako postava, která se posmrtně objevuje, aby Týně mohl radit, jak naložit se svým životem.

Hodnocením se seriál průměrně pohybuje okolo 50 % spokojenosti. Jednotlivé servery fdb.cz vykazuje 56,4 %, csfd.cz má od diváků hodnocení na 35 % a imbd.com je seriál hodnocen 5,1 / 10.

Zdroje: