Známí dětští herci Hollywoodu, kteří hrají dodnes. Pamatujete ještě na Karlíka, Kevina nebo Hallie a Annie?

Známí dětští herci Hollywoodu, kteří hrají dodnes. Pamatujete ještě na Karlíka, Kevina nebo Hallie a Annie?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dětské herecké hvězdy si v našich srdcích často najdou své zvláštní místo. Připomínají nám naše vlastní dětství a vyvolávají příjemné vzpomínky. Bohužel i oni musí vyrůst a řada z nich se k herectví už nevrátí. Najdou se ale i tací, kteří před kamerou zůstanou až do dospělosti. Kdo se mezi ně řadí?

Freddie Highmore

Může se vám zdát, že jméno Freddie Highmore jste nikdy neslyšeli, ale jako malého Karlíka z filmu Karlík a továrna na čokoládu (2005) si ho jistě vybavíte. Od jeho slavné role sice pár let uběhlo, ale svůj nevinný dětský pohled prostě nezapře. Režisér Tim Burton v něm viděl velký potenciál už tehdy a zdá se, že se opravdu nemýlil. Nedávno herec oslavil své třicáté narozeniny a stále hojně točí jak filmy, tak seriály.

Žádná jeho role sice zatím nepředčila slávu Karlíka, ale opravdu se mu daří a má za sebou spousty úspěchů. Zahrál si například hlavní roli ve skvěle hodnoceném mysteriózním seriálu Batesův motel nebo Dobrý doktor a objevil se například ve sportovní komedii Tour de doping (2017). Poslední roli si zatím zahrál ve filmu Velká španělská loupež (2021) jako geniální inženýr.

Macaulay Culkin

Vánoce bez Kevina ze Sám doma se snad ani nedají představit. Tato slavná vánoční komedie se natáčela už v roce 1990, kdy herci bylo pouhých 10 let. Film měl nečekaný úspěch a herec si z natáčení vydělal miliony. V tak nízkém věku to ani jemu, ani jeho rodině však rozhodně nepřineslo nic dobrého. Jeho rodiče se kvůli obrovskému majetku rozhádali a rozvedli a Macaulay peníze začal rozhazovat za drogy. Když navíc vyrostl z rolí roztomilých rošťáků, přestalo se mu dařit také v herectví. Na několik let proto úplně zmizel z očí veřejnosti. Nyní se ale zdá, že se k herectví pomalu začíná vracet. V roce 2019 si zahrál v komedii Changeland a minulý rok se objevil v American Horror Story.

Lindsay Lohan

Jednou z nejznámějších dětských hereček Hollywoodu byla zaručeně pihovatá Lindsay Lohan. Proslavila se především dvojrolí dvojčat Hallie a Annie v rodinném filmu Past na rodiče (1998), kde jí bylo teprve dvanáct let. Nezůstala však herečkou jedné role, protože nabídky se jí jen hrnuly. Znát ji můžete také z komedií Mezi námi děvčaty (2003), Protivný sprostý holky (2004) nebo Můj auťák brouk (2005). Největší slávu prožívala během dospívání, což bohužel stejně jako u Culkina vedlo k závislosti na drogách. Šlo to s ní tedy z kopce. A přestože se k herectví začala postupně vracet, stejného úspěchu už se nikdy nedočkala. Nyní hraje spíše nevýrazné role. Naposledy jste ji mohli vidět ve filmu Among the Shadows (2019) nebo v Netflix seriálu Simulant s Rupertem Grintem.

Thomas Brodie-Sangster

Na malého zamilovaného Sama z Lásky nebeské se nedá zapomenout. Pochází z herecké rodiny a Láska nebeská, ve které se objevil ve třinácti letech, nebyla ani zdaleka jeho prvním hereckým počinem. Díky roli si však získal velkou pozornost, která mu pomohla nastartovat jeho kariéru. Od té doby stoupá stále výš a výš a zdá se, že se mu skutečně daří. V poslední době jste si ho mohli všimnout hlavně v úspěšném seriálu Dámský gambit nebo ve filmu Labyrinth: Vražedná léčba (2018).

Matthew Lewis

Matthew Lewis, který sehrál roli nemotorného Nevilla Longbottoma v Harry Potterovi bude letos slavit třicáté třetí narozeniny. Není sice přímo Hollywoodským hercem, ale obrovskou slávou si díky Harrymu Poterovi prošel. Je to opravdu k nevíře, ale Matthew se od své dětské role dokázal oddělit hlavně díky novému vzhledu. Herec totiž vyrostl do krásy a nyní je téměř k nepoznání. Před kamerou se mu stále daří a mezi jeho poslední počiny patří například film V tom (2020) nebo seriál Všechny malé a velké bytosti.

Podobně to bylo také s Harrym Mellingem, který v Harry Potterovi sehrál roli rozmazleného Dudleyho, se kterým Harry musel bydlet u tety a strýčka. Během let totiž herec zhubl a změnil se tak, že byste v něm malého Dudleyho jen stěží hledali.

 

Zdroje: