Sám doma aneb co jste o natáčení oblíbené vánoční série nevěděli

Sám doma aneb co jste o natáčení oblíbené vánoční série nevěděli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se řekne jméno Macaulay Culkin, každému se hned vybaví filmy o chlapci, který zůstal na Vánoce doma sám. Tedy, doma zůstal v prvním díle – a musel svůj dům ochránit před Mokrými bandity – trochu smolařskými lupiči. Ve druhém díle se se stejnými zlodějíčky potkává v New Yorku, kde kvůli chybě na letišti opět zůstane sám. Všichni víme, jak si s nimi mistrně poradí díky vynalézavosti a důvtipu. Co jste ale o filmech nevěděli?

Uggh, Buzzi, to je ta tvá holka?!?

Obraz, který Kevin najde v Buzzově pokoji, byl obrazem chlapce, který vypadal jako dívka. Režisér Chris Columbus si myslel, že by bylo příliš kruté, aby si z takové dívky dělal legraci. Chlapec, který byl použit na fotografii, byl syn uměleckého režiséra Dana Webstera.

Macaulay si roli vybojoval

I když byla tato role oficiálně napsána přímo pro Macaulaye Culkina, na poslední chvíli se režisér rozhodl, že udělá na roli Kevina konkurz, protože Macaulay byl chvíli před tím obsazen do filmu Strýček Buck, tak nechtěl, aby byl divákům z tohoto filmu povědomý. Nicméně ani tisícovky chlapců na konkurzu jej nepřesvědčily, a Macaulay potvrdil, že je pro tuto roli jako stvořený.

Nálet holubů

Pamatujete si na scénu v parku, kdy lupiče „dopadnou“ holubi? Joe Pesci přiznal, že při natáčení této scény dopadlo spousta krmení i na něj a Danielovi Sternovi – a že měli také co dělat, aby asi 300 holubů, kteří se na ně slétli, odehnali.

Hotel Plaza

Tento film byl skutečně natočen v apartmá hotelu Plaza v Central Parku. Hotelové telefonní číslo uvedené ve filmu bylo skutečné pracovní číslo. Jenom scéna z plaveckého bazénu byla natočena ve Four Seasons v Chicagu ve státě Illinois, protože hotel Plaza bazén nemá.

Který díl máte raději? Kevina ve svém domě, nebo Kevina v New Yorku?