Tomáš Maštalír, jak moc herce znáte a jaký charakter má v Chlapovi?

Tomáš Maštalír, jak moc herce znáte a jaký charakter má v Chlapovi?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Slovenský herec Tomáš Maštalír je hlavní tváří v novém seriálu na Nově s názvem Chlap. Seriál je výjimečný v tom, že je inspirovaný skutečnou událostí italského lékaře, který ztratil paměť. Diváci tak mohou jen hádat, jestli se Ondřeji Frankovi vrátí vzpomínky na již prožitá léta.

Jaké to je probudit se a nepamatovat si posledních 12 let života?

Tak to se dozví Tomáš Maštalír alias špičkový lékař Ondřej Frank. Ten byl postřelen a ztratil vědomí. Když se probouzí, nepamatuje si posledních dvanáct let svého života. Neví tak, že s manželkou, která vedle něj sedí, už je rozvedený. A nepamatuje si ani skutečnost, že na zástavu srdce zemřel jeho syn.

Celá nemocnice kolem Ondřeje Franka našlapuje po špičkách a mu tak nezbývá než si vzpomenout na člověka, kterým byl. S bolestí v srdci zjišťuje, že ačkoliv byl nejspíš uznávanou kapacitou, na osobní rovině si příliš dobře nevedl. Jako manžel a otec nejspíš selhal. Životními ženami Ondřeje Franka je jeho bývalá manželka Hana Franková (v podání herečky Jitky Ježkové) a doktorka Eva Ulmanová (herečka Andrea Růžičková), která musí předstírat, že mezi ní a doktorem nic nebylo. Přitom s ním žila po tom, co šli s manželkou od sebe.

Jitka Ježková, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Diváci tak mohou tušit, že zatímco v minulosti byl Ondřej Frank spíše záporákem, v lehčím slova smyslu, teď dostal novou šanci vše urovnat. To se mu však podaří jen za předpokladu, že si vzpomene.

Tomáš Maštalíř má s lékařským prostředím zkušenosti

Slovenský herec Tomáš Maštalíř se cítí v doktorském prostředí seriálu Chlap jako ryba ve vodě. Lékařské termíny zná až moc dobře ze slovenské verze Ordinace v růžové zahradě, ve které působil dlouhé tři roky. Mezi jeho nejnovější projekty patří film Prvok, Šampón, Tečka a Karel, objevil se i v seriálu Pan profesor. I tak je pro české diváky neokoukanou tváří, což se vždycky cení.

Jako doma je Tomáš Maštalír také na slovenských divadelních prknech. Kromě toho na Slovensku vede ročník na AMU.  Plné pracovní nasazení mu účast v seriálu Chlap maličko zkomplikovalo. Musel si to zařídit tak, aby natáčení v Česku zkombinoval s prací na Slovensku. O roli však velmi stál hned po tom, co jedním dechem dočetl scénář. Diváci v seriálu jistě ocení jeho skvělou češtinu, kterou v seriálu mluví. Jak říká, pilně na ní pracuje. Například ve filmu Šťastný nový rok z roku 2019 herce daboval Ondřej Kavan.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.denik.cz