MasterChef se řítí do cílové rovinky a po třech měsících už je to na dosah. Kdo bude podle vás bojovat o vavříny?

MasterChef se řítí do cílové rovinky a po třech měsících už je to na dosah. Kdo bude podle vás bojovat o vavříny?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Martin je zaskočený, že se dostal v soutěži tak daleko. Trochu už slevil ze své image nedostupného chlapíka a roztomile přiznal, že jeho největším životním zážitkem byla svatba, kdy se neubránil slzám. Terka si dovolila uronit slzu v soutěži a hned je označovaná za plačku, která hraje divadlo.

Ale jak to vlastně je? Jen hlupák nad Terkou takto uvažuje. Je to bojovnice a v soutěži ušla velmi dlouhou cestu. Právě u ní je vidět, jak moc se toho naučila nejen o vaření, ale i o sobě. Pak je tu Betty, s tvářičkou do módních magazínů, která tak usilovně kutálela slzy nad každou výtkou, že už ji raději pánové z poroty jen chválí. Betty je ideální kuchařkou do reklam a určitě o ní uslyšíme. Posledním ze čtveřice je Ondra. Ten je tak dokonalý, že je možná trochu nudný. Moc toho nenamluví a věří, že je to soutěž o vaření a nemusí dělat show. Prezentuje se pouze jídlem.

A jak to bude dál

Pokud si chcete předposlední epizodu vaření užít v soukromí, tak si prohlédněte obrázek a počkejte si na vysílání do 13. prosince, kdy se dozvíte, kdo ze čtyř finalistů postoupil. Hned následující den 14. prosince se všichni podíváme, komu se povedlo uvařit tříchodové menu tak dobře, že soutěž vyhraje. Bude to právě ten váš favorit? Vtipálek, modelka nebo holka či kluk od vedle?

porotci, zdroj: TV Nova

Na čtveřici soutěžících čekaly tři výzvy. Ty rozhodly (ano, minulý čas), koho chtějí porotci do finále a ze kterých kuchtíků si chce Kašpárek vybrat nového kuchaře do své restaurace. Nebudeme si nalhávat, že jde jen o jídlo. Potřebuje kuchaře, který mu sedne jako člověk. To možná vyřeší tu hádanku, proč je výhercem právě soutěžící XY. Možná ani vám nepřipadal jako nejlepší. Na druhou stranu, licence soutěže MCH určitě sleduje nejen kvalitu soutěžících, ale i poroty. Kašpárek, Punčochář a Forejt asi vědí, co dělají.

Bitva o 3 finálová místa

První výzva

V první výzvě dostali soutěžící výběr surovin od Radka Kašpárka. Šlo o suroviny jako brzlík, raci, vepřové žaludky, hřbet mangalice, křen, zelí, ovčí sýr, kachna a další. Ze všech surovin v první bedně (další dvě následovaly) si soutěžící vybrali 4 suroviny na přípravu jídla. Martin vtipně poznamenal, že nejvíce by se mu hodila lahev červeného vína, aby získal lepší úhel pohledu.

Soutěžící získali 75 minut na vaření a 5 minut ve velké spižírně. V polovině doby se odkryla další bedýnka obsahující surovinu, která musela být zakomponovaná do jídla. Šlo o miso. V dnešním přebedýnkovaném vaření na soutěžící ještě v další bedýnce čekaly jáhly.

Kachní prsa a zelí bylo to jídlo, které vystřelilo prvního ze čtveřice na balkon. Vepřový hřbet, pražené dršťky, zadělávané zelí, říční raci, škvarky, pyré z petržele a další dobrůtky nestačily.

vítězné jídlo 1. výzvy, zdroj: TV Nova

„Píseň ledu a ohně“

V zadání bylo spojit tyto dva živly v jednom pokrmu, aby to bylo na první pohled znát. Pro laika je to oříšek, pro trojici soutěžících to byla výzva.

A právě tady to trochu pokulhávalo. Opravdu si kus čokoládového korpusu přikrytý rozpuštěnou čokoládou zasloužil cestu na balkon? Uvidíte, posoudíte. Ze tří jídel, která byla v nabídce, bylo by právě toto jídlo to, o kterém prohlásíte, že bylo dokonalé? Bylo to lepší a geniálnější než grilovaný roštěnec nebo humr? Komentář Punčocháře, že z několika metrů zahlédl na miniaturním korpusu nějakou úžasnou glazuru, která nakonec byla zalitá obyčejnou čokoládou s chilli (dělanou na druhý pokus), budí rozpaky.

vítězné jídlo 2. výzvy, zdroj: TV Nova

Vítěz bere vše

Pečená Aljaška, právě to je dezert s historií a o jeho nejlepší provedení se pokusili dva soutěžící. Nebyl to úplně rovný boj, protože jeden z nich nemá rád sníh z bílků a druhý je zručný cukrář. Ať už tento úkol byl vymyšlený nezaujatě, nebo ne, ti dva se opravdu o místo ve finále utkali čestně a výsledek to dokládá. Škoda, že jsme nemohli ochutnat.

vítězné jídlo 3. výzvy, zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek