Nejkrásnější filmové nevěsty: Oblékly se do bílého a moc jim to sluší

Nejkrásnější filmové nevěsty: Oblékly se do bílého a moc jim to sluší
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Filmová tvorba je plná krásných nevěst, některé se ani k oltáři nedostanou, jiné ještě ve svatební den zažívají pořádné adrenalinové dobrodružství. Která je ta vaše oblíbená?

Melancholie (Dánsko, Švédsko, Německo, Francie), 2011

Počkejte na konec světa ve svatebních šatech. Kirsten Dunst je ikonická nevěsta z filmu Larse von Triera oděná v šatech bez ramínek od Manon Rasmussenové, s širokou vícevrstvou tylovou sukní a závojem. Všeobecné svatební veselí vystřídá strach, který způsobí planeta, která se přibližuje k Zemi. Chvíli to vypadá, že propluje kolem Země a bude pokračovat dál. Ale tak to nakonec nedopadne. Film je hodně zvláštní, a nejen že má melancholii v názvu, ale určitě ji ve vás vyvolá. Pokud jste se ještě s tímto filmem nepotkali, napravte to, a to nejen kvůli krásné Kirsten Dunst, které to v bílém hodně sluší.

Válka nevěst (USA), 2009

Hned dvě krásné herečky v rolích nevěst se v předsvatebním šílenství i přes svůj něžný vzhled změní v dračice. Stres z přípravy dokonalé svatby může ze dvou nejlepších přítelkyň jako mávnutím kouzelnou hůlkou udělat sokyně, které nebojují o ženicha, ale o to, která bude dokonalejší nevěstou. Anne Hathaway a Kate Hudson mají krásy a šarmu na rozdávání a v bílém jim to hodně sluší. Plán Emmy a Liv je jednoduchý: vdát se v jarní den na náměstí a být si navzájem družičkami. Pak se něco pokazí a mezi nimi začíná válka. Jak dopadne nejočekávanější den v životě žen, který si společně vysnily, můžete vidět v romantické komedii, stejně jako svatební šaty od Very Wang. Liv si vybírá knížecí šaty: bílé, bez ramínek, které se vyznačují načechranou tylovou sukní. Emma se naopak zamiluje do asymetrického modelu mořské panny v barvě slonoviny. 

Mamma Mia! (USA, Německo, Velká Británie), 2008

Boho-hippie šaty, které vytvořila Ann Roth a které nosila Amanda Seyfried v muzikálu se soundtrackem kapely ABBA, dokonale ztělesňují náladu sedmdesátých let na řeckém ostrově, na kterém se film odehrává. Záplava krajek, saténové stužky, a jako doplněk věnec z květin a dlouhý závoj.

A také něco z Čech

A nemohou chybět svatební šaty, o kterých snilo několik generací žen. A vešly se do lískového oříšku, vzpomínáte si? Na svatbu už sice v pohádce Tři oříšky pro Popelku (1973) nedošlo, ale závěrečná scéna s mladou Libuškou Šafránkovou a Pavlem Trávníčkem naznačila, že se brzy ozvou svatební zvony.