Nejslavnější muzikál Pomáda se natáčel před 47 lety. Oblíbené studentky z party "Pink Ladies" byste dnes nepoznali

Nejslavnější muzikál Pomáda se natáčel před 47 lety. Oblíbené studentky z party "Pink Ladies" byste dnes nepoznali
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pomáda se k nám jednou za čas vrací, a především díky skvělé ústřední dvojici herců a chytlavým písním, se nám tento muzikál z roku 1978 ještě neomrzel. O Olivii Newton-John a o Johnu Travoltovi se napsalo vše, ale vzpomínáte si na dívčí partu „Pink Ladies“?

Dívčí parta vedená drzou a na oko světáckou Betty Rizzo, si z nově příchozí studentky Sandy nejprve trochu utahuje. Ale nakonec je to právě Rizzo, která láskou zklamané naivní dívence Sandy poskytne rameno, na kterém se může vybrečet a tím ji zaručí přízeň i dalších „Pink Ladies“ Frenchy a Marty. Děvčata svou energií a podporou brzy zlomené srdce své nové kamarádky vyléčí.

Betty Rizzo

Představitelkou Betty Rizzo je STOCKARD CHANNING (13.2. 1944), která v době natáčení už dlouho studentkou nebyla. Bylo jí 34 let. Herečka vyrostla v Brooklynu v irské katolické rodině, dostalo se jí dobrého vzdělání a „poslední zvonění“ absolvovala na Radcliffe College, kde studovala literaturu a historii a absolvovala v roce 1965.

Před úspěchem v Pomádě už si zahrála v několika filmech. Stejný rok, kdy se točila Pomáda, absolvovala konkurz na roli Lois v Supermanovi, ale nedostala ji. Pomáda ji určitě vše vynahradila.

Po úspěchu filmu herečka dostala možnost mít svou vlastní televizní show, ta ale nesplnila očekávání, a tak se herečka vrátila k divadlu, které ji naplňovalo.

Čtěte také: Od premiéry Pomády uběhlo 41 let. Jednasedmdesátiletá představitelka Sandy je ale pořád neuvěřitelná kočka

Další povedenou roli měla v minisérii „Ozvěny v temnotách“ (1987) a na filmovém plátně upoutala pozornost rolí „Šest stupňů odloučení“ (1993). Velký úspěch se dostavil s rolí Ebbey Bartletové v seriálu „Západní křídlo Bílého domu (1999-2006).

Herečka stihla za svůj život 4 bezdětná manželství a s dalším partnerem už se do manželství nehrnula. Za svou hereckou kariéru posbírala pořádnou sbírku nominací cen, ale jen dvakrát získala cenu Emmy.

V současnosti si herečka užívá klidné stáří. Tvrdí o sobě, že nesnáší večírky, veřejné akce a celebrity.

Marty Mara

Děvče, které mělo rádo své jistoty ztvárnila DINAH MANOFF (25.1. 1958). Ani ta už nebyla v době natáčení Pomády žádná dorostenka. Roli v Pomádě získala trochu podvodem, protože neměla taneční průpravu.

Herečka pochází z umělecké rodiny a kariéru začínala v broadwayských představeních, v televizních filmech a seriálech. Po Pomádě už neměla výraznější role, což bylo způsobeno i tím, že herečka mnoho hereckých příležitostí odmítala s pocitem, že jsou nad její herecké schopnosti. Vyhýbala se tanci a zpěvu a nikdy se neukázala nahá.

Čtěte také: Jak dnes žije seriálový Odpadlík Lorenzo Lamas: Fešák s plastikami a po liposukcích si zahrál i v Pomádě

Za života stihla dvě manželství, své první dítě měla až ve věku 41 let, potom stihla ještě v 46 letech dvojčata.

Frenchy

Kdo by mohl zapomenout na Frenchy a její zářivě růžové vlasy. Herečka DIDI CONN (13.6. 1951) se za svou kariéru objevila asi ve čtyřiceti filmových a televizních titulech a po narození syna, kterému byl diagnostikovaný autismus, se začala věnovat problematice takto postižených dětí. Nakonec se stala mluvčí organizace Autist Speaks.

Zajímavostí je, že si zahrála i v Pomádě 2 (1982), ale sama herečka o natáčení hovoří jako o chaotickém, se scénářem, který se dopisoval během natáčení. Její postavu v polovině natáčení odstranili. Zahrála si servírku v Grease Live (2016), což bylo televizní zpracování.

Čtěte také: Nicka Slaughtera byste 30 let od natáčení Vražedného pobřeží nepoznali. Jak dnes žije?

V roce 2003 se uvažovalo o třetím filmu Pomáda a herečka se o projekt velmi zajímala, nakonec z natáčení sešlo.