Dnes v Ulici: Protistrana Ivě nabízí jen drobnou slevu, na kterou však s Vítkem nepřistoupí

Dnes v Ulici: Protistrana Ivě nabízí jen drobnou slevu, na kterou však s Vítkem nepřistoupí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Iva je špatná. Byla rozhodnutá se s poškozenou protistranou domluvit po dobrém. Je ale vidět, že 300 tisíc korun jí rozhodně stačit nebude. S Vítkem tedy nemají jinou možnost než celou věc řešit soudně. Jaká šťastná žena je Martina, která s Vilmou řeší makové škubánky. 

Martina se rozhodla upustit od italských specialit 

Martina se ve svých kuchařských dovednostech nepřestává zdokonalovat. Už ale nejspíš pochopila, že italskými specialitami místního strávníka nenadchne. Proto na to jde úplně odlišnou cestou. Noří se do starých receptů našich babiček. Vilminy škubánky s mákem jsou jí dobrou inspirací. A přitom jsou udělané z bramborové kaše, která by se jinak vyhodila. Že by tohle byla cesta, kterou by Martina mohla jít? Jirka s ní napůl souhlasí a slibuje, že se podívá po starých rodinných receptech. Líbí se mu, jak je Martina znovu aktivní. Jak nepřešlapuje na jednom místě. Kateřina si nemůže pomoct, ale má ten pocit, že Jirka Martinu pořád někam směruje. Nechává to ale bez komentáře. O další rodinnou hádku totiž nestojí. 

Iva je rozčarovaná z odmítnutí protistrany 

Iva, která jednala v rámci své dobré vůle, je pořádně naštvaná. Protistrana odmítla její nabídku na 300 tisíc korun a místo toho nabídla slevu 50 tisíc korun. S tím ale Iva nemůže souhlasit a hodlá se soudit. Přesně na tom se totiž s Vítkem dohodli. Ačkoliv by moc ráda šla mimosoudní cestou, je vidět, že tuhle hořkost si bude muset vypít až do dna. Jestli se na tuto událost bude někdy dívat jako na obohacující zkušenost? To těžko! Možná už ji ale časem nebude tak trápit. Vždyť v životě se stávají mnohem horší věci. Hlavní je, že kluka nezabila. 

Celá situace však Ivě ubírá energii. Jak ráda by se zase věnovala normálním věcem. Jak málo si vážila všednosti dnů. Teď musí myslet nejen na svou vinu a na zraněného kluka, nýbrž i na to, jak zatížila už tak dost napjatý rozpočet. Ještě, že má vedle sebe Vítka, který se nebojí tyto situace řešit. Při představě, že by v téhle situaci v manželovi neměla podporu, se Ivě dělá zle. 

Michal hledá místo pro své postelové radovánky se Žofkou 

Rodinná situace netěší ani Michala, který hledá volný prostor pro sebe a pro Žofku. A jelikož se teď hodně řeší Bářina a Brunova garsonka, ve které klekla pračka, napadá ho přesně toto místo. On snese Bářiny věci u sebe v pokojíku na věšáku výměnou za možnost čas od času navštívit úplně prázdnou garsonku. Báře se to ale nezdá a nadšená by z tohoto řešení nebyla ani Žofka. Vždyť by jí určitě bylo hloupé, kdyby navštěvovali garsonku jen za účelem postelových radovánek. To by se Brunovi a Báře nemohla podívat do očí. Stydí se i Bruno, a to za své trenky v Coolně. Ale Coolna je pořád lepším místem pro jejich sušení než byt Bářiných rodičů.

Zdroj článku:
  • Autorský text