Když se stane z herce hudebník aneb tito herci se kvůli filmu naučili hrát na hudební nástroj

Když se stane z herce hudebník aneb tito herci se kvůli filmu naučili hrát na hudební nástroj
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V historii filmů se vždy objevily scény, které jaksi nevypadaly dobře. Herci, kteří ještě nikdy nedrželi v ruce hudební nástroj, začali najednou hrát jako profíci. Bohužel bylo často poznat, že na to nehrají. Následující herci se ale skutečně naučili hrát na dané nástroje.

Taron Egerton ve filmu „Rocketman“

Ve velmi barevném filmu o prvních letech geniálního hudebníka Eltona Johna z roku 2019 zaujal mladý Taron Egerton svým dokonalým ztvárněním zpěváka světoznámých skladeb jako například „Tiny Dancer“ a „I´m Still Standing“. Dokonce sám Elton John pochválil Egertona a o filmu řekl: „Nemyslím si, že bych ještě někdy uslyšel někoho zpívat mé písně lépe, než je zpíval Taron.“

Poté, co Taron dokázal vytrénovat svůj hlas, přijal výzvu a naučil se dokonce hře na klavír. Herec zveřejňoval různé klipy svého cvičení na Instagramu.

Bradley Cooper ve filmu „Zrodila se hvězda“

Bradley Cooper, který převzal roli country zpěváka Jacksona Maina, chodil po dobu 18 měsíců na hodiny kytary, zpěvu a klavíru. V přípravě na tuto roli mu dokonce pomohl Kris Kristofferson (který si zahrál postavu Jacksona Maina ve filmu „A Star Is Born“ z roku 1969). To vše podstoupil, aby se dokázal vyrovnat zpěvačce Lady Gaga, která ve filmu představuje hlavní roli a zásadně vystupuje živě. "Protože je tak sebevědomá a podporuje mě, cítil jsem se docela dobře, když jsme nahrávali a natáčeli písně. Dalo mi to odvahu jít ven a skutečně hrát a zpívat“, řekl Cooper v rozhovoru s Barbarou Waltersovou.

Rami Malek ve filmu „Bohemian Rhapsody“

Malekovo špičkové ztvárnění Freddieho Mercuryho patří mezi nejlepší herecké výkony všech dob, a to i vzhledem k tomu, že neměl téměř žádné hudební zkušenosti. Rozhodl se, že to nebude předstírat pomocí rukou jiného pianisty. Ihned zahájil učení a natrénoval úvod písně „Bohemian Rhapsody“. Oscarový herec řekl, že: „Byly chvíle, kdy jsem si pomyslel: To nezvládnu.“ Dneska víme, že to zvládl.

Robert Downey Jr. ve filmu „Chaplin“

Chcete-li představovat Charlieho Chaplina, legendu němého filmu, v životopisném snímku, musíte se do role skutečně položit. Charlie Chaplin byl známý hrou na housle, které vždy nosil s sebou, proto se Downey Jr. naučil hrát na housle, a to dokonce levou rukou – stejně jako Chaplin. I tenis začal hrát levou rukou. Kdyby se náhodou rozhodli režiséři natočit scénu s oblíbeným koníčkem Chaplina.

Adrian Brody ve filmu „Pianista“

Aby byl film „Pianista“ co nejvíce realistický, přinutil Roman Polanski hvězdu Adriena Brodyho, aby čtyři hodiny denně cvičil na klavír. Navíc, aby skutečně představoval muže, který všechno ztratil, musel Brody také opustit svou přítelkyni, vzdát se svého bytu, prodat své auto, vyhladovět a žít v samovazbě v Evropě. Všechno se to vyplatilo v roce 2003, kdy se Brody stal nejmladším člověkem, který získal Oscara pro nejlepšího herce v hlavní roli. Nadto až do dnes hraje skvěle na klavír.

Zdroj:

  • autorský text