Kina kvůli koronaviru trpí. Další odsunuté premiéry

Kina kvůli koronaviru trpí. Další odsunuté premiéry
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na mnoha místech včetně České republiky se epidemiologická situace znovu zhoršuje. To s sebou, podobně jako na jaře, přináší přísná opatření, která se samozřejmě týkají také kin.

Dle Universal Pictures byla premiéra nové bondovky Není čas zemřít plánována původně na 11. listopadu letošního roku. Aby jej mohli zhlédnout fanoušci po celém světě, byla premiéra odložena 2. dubna 2021. Bude to naposledy, co v roli Jamese Bonda uvidíme Daniela Craiga. Nejdříve se ovšem s premiérou filmu o agentovi 007 s povolením zabíjet počítalo již na rok 2019, kvůli změně režie se ale přesunula na duben 2020 a tehdy byla poprvé změněna kvůli koronaviru. Nezbývá než doufat, že se nové bondovky konečně dočkáme bezmála o dva roky později. 

Ještě smutjněší jsou novinky ohledně filmu Avatar 2. Uvedení 2. dílu muselo být posunuto o rok, tedy na prosinec 2022. To znamená, že i všechny další díly se vždy o rok pozdrží. 

Mezi posledními bylo oznámeno odložení filmu Monster Hunter režiséra Paula W. S. Andersna. Jedná se o zfilmování stejnojmenné RPG hry, která sleduje vojenskou jednotku vypořádávající se s příšerami v paralelním světě a zároveň hledající způsob, jak odtamtud uniknout. Namísto září jsou nyní ve hře dvě data – prosinec 2020 nebo jaro 2021. Současná situace ovšem nahrává spíše pozdějšímu termínu. 

Mezi další snímky, se kterými se setkáme až v příštím roce, patří Tiché místo: část II, Rychle a zběsile 9, V zajetí démonů 3, Top Gun: Maverick nebo Mission: Impossible 7.

Problém to nečiní pouze samotným filmovým studiím, ale zejména majitelům kin. Pokud se všechny vysoko rozpočtové filmy rozhodnou nepromítat, znamená to, že kina budou muset sáhnout po starších snímcích, aby dokázala fungovat.