Má statisíce fanynek a roky ze sebe sype jeden nápad za druhým. Láďa Hruška je nekorunovaný král kutilů a umí to i v kuchyni

Má statisíce fanynek a roky ze sebe sype jeden nápad za druhým. Láďa Hruška je nekorunovaný král kutilů a umí to i v kuchyni
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nejspíš ani on sám v období, kdy se rozhodl stát učitelem, netušil, že z něj bude hvězda kutilů a také velice úspěšný autor knih, hlavně kuchařek. Práci redaktora si vyzkoušel už během studií. Možná i proto vydržel ve školství pouhé dva roky, než přijal práci redaktora pro Nymburský deník.

Zlom v jeho životě přišel až v roce 2012, kdy jako terénní zpravodaj pro TV Nova začal vystupovat jako potravinový expert. A než se nadál, bavil diváky levnými recepty, kdy ukazoval, že si člověk může obstarat jídlo za pár korun. Spoustu nápadů mu začali posílat i diváci. Světlo světa spatřila první kuchařka, která se stala doslova knižním fenoménem, přestože dietologové a lékaři kritikou nešetřili.

Vztahy s Novou ale nebyly pro amatérského kuchtíka ideální, a tak z televize Nova odešel. Nakonec se usadil na Primě a už od roku 2015 má pořad Vychytávky Ládi Hrušky. Tím však jeho aktivity zdaleka nekončí, neboť je stále velice produktivním autorem kuchařek. Kdo se nespokojí s knihou nebo s pořadem, může si dokonce zakoupit třeba trenýrky s potiskem Ládi Hrušky anebo deskovou hru.

Do současnosti vydal už kuchařek několik a knihu pro děti. Žije v Praze a také v Městci Králové, kde zrekonstruoval dům rodičů.

Doslova hvězdou se stal ve svých kuchařských začátcích, kdy zpropagoval recept, který zpracovával kuřecí kůže. V té době šlo vlastně o surovinu, se kterou si řezníci nevěděli rady. Díky kuchařské reportáži se kůžičky staly hitem.

Talent na vaření se u něj podle jeho maminky objevil už v dětství, kdy dokázal rodiče překvapit. Byl také velice šetrný, a i proto ho nejvíce zajímají recepty ze surovin za pár korun.

Láďa Hruška
Láďa Hruška | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Láďa na sebe prozradil, že s přibývajícím věkem začal být zodpovědný i ke svému zdraví. Každé ráno začíná cvičením, pro posílení obranyschopnosti konzumuje panáčka jablečného octa a také lžičku skořice, nejčastěji v jogurtu. S dietami si hlavu neláme, protože je pořád v pohybu.

Jediné, co se vynalézavému kuchtíkovi a kutilovi ještě nepodařilo, je najít si partnerku a založit s ní rodinu. I přes zástupy fanynek asi nenašel takovou, která by se podobala jeho mamince, která je na syna patřičně hrdá.

Hobby pořad Vychytávky Ládi Hrušky je pravidelně na obrazovkách TV Prima v neděli odpoledne. Oblíbený moderátor opět vyraží na návštěvy za svými diváky a přináší zlepšováky z jejich dílen, předvádí jejich nejlepší výrobky a výpěstky a podělí se o rodinné recepty z jejich kuchyní. V každé epizodě nechybí ani rychlé a levné recepty přímo od Ládi, třeba na kuřátko jako z pohádky, nebo jeho Domácí lékárna, která představuje léčivé rostliny, byliny i ovoce a zeleninu. Dopisům od diváků se věnuje Pošta pro Láďu a moderátor pořadu samozřejmě už tradičně zamíří i do své dílny, kde se podělí o ty nejlepší vychytávky do domácnosti či na zahradu.

Zdroje článku: