Pro nevyléčitelné romantiky přinášíme pár nestárnoucích romantických filmů, kterými si můžete zpestřit chladné odpoledne

Pro nevyléčitelné romantiky přinášíme pár nestárnoucích romantických filmů, kterými si můžete zpestřit chladné odpoledne
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Láska funguje v každé době, a tak i filmy, které vznikly před řadou let, mají svůj silný potenciál a diváky. A pokud jsou v hlavních rolích herecké legendy, je o úspěšnosti filmu rozhodnuto, bez ohledu na dobu, kdy hrdinové překvapeně odhalují sami sobě, že je v nich tak silný cit, jakým je láska.

Pojďme se zasnít s filmy, které nevídáme na obrazovkách moc často.

Jih proti severu (1939) - hodnocení 84 %

I přesto, že je film situovaný do let 1861-1873 do období občanské války, přesáhl svou dobu. V hlavních rolích si zahrál postavu Rhetta Butlera Clark Gable a Scarlett O’Harovou Vivien Leighová.

Film je adaptací stejnojmenného románu Margaret Mitchellové.

Snímek vznikal v „zlaté éře Hollywoodu“, o roli Scarlett se ucházelo 1400 hereček, jen na kamerových zkouškách se spotřebovalo 50 tisíc metrů filmového materiálu.

Takoví jsme byli (1973) – hodnocení 77 %

Skvělý romantický film, jehož režie se ujal Sydney Pollack a do hlavních rolí obsadil Barbaru Streisandovou a Roberta Redforda. Film zachycuje období třiceti let, se všemi historickými událostmi a milostným příběhem dvou odlišných lidí. Oba cítí i po třiceti letech a životních zklamáních stále milostné okouzlení, i když jsou naprosto charakterově odlišní a pochází z rozdílného prostředí.

Důstojník a džentlmen (1982) – hodnocení 70 %

Film se řadí mezi nejslavnější počiny osmdesátých let. Režisér Taylor Hackford spojil na plátně Richarda Gera a Debru Winger a vytvořil tak skvělou dvojici, na které film postavil.

Snímek se stal kasovním trhákem a dodnes je scéna, kdy si jde mladý Richard Gere v bílé vojenské uniformě pro svou vyvolenou do špinavé fabriky, filmovou ikonou pro lásku se šťastným koncem.

Když Harry potkal Sally (1989) – hodnocení 81 %

Romantická podívaná Roba Reinera svedla dohromady Billyho Crystala a Meg Ryan. Ve filmu jsou jako oheň a voda, a přesto divák vidí, jak ideální pár by to mohl být. Za zmínku stojí i osobní kouzlo herečky v období, kdy ještě neexperimentovala s plastickou chirurgií. Její scénka z restaurace, kdy přesvědčuje Harryho, že každá žena je dobrá herečka a umí předstírat potěšení, jen aby udělala partnerovi radost, je dokonalá. Pokud si scénu nevybavujete, musíte film vidět!

Osobní strážce (1992) – hodnocení 75 %

V tomto romantickém příběhu režiséra Micka Jacksona mile překvapila Whitney Houston. Partnerem jí byl fešák Kevin Costner. O jejich příběhu snila celá generace filmových fanynek. Která z žen by nechtěla být chráněná Kevinem Costnerem. Chladný, vždy soustředěný a neomylný sympaťák to neměl ve službách vrtošivé zpěvačky jednoduché.

Film je protkaný skvělým zpěvem protagonistky a určitě je to i zásluhou písní, že měl u diváků takový úspěch.