Hvězdný prach: Kdo z herců zemřel ještě před uvedením premiéry

Hvězdný prach: Kdo z herců zemřel ještě před uvedením premiéry
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Knižní předloha od Neila Gaimana se stala naprostým bestsellerem, už od začátku jejího vydání se vědělo, že příběh bude zfilmován. A tak se také stalo. Příběh začíná pádem hvězdy. Není se ostatně čemu divit, když se na jeho vzniku tolik hvězd podílelo.

Tristan Thorne žije v malé anglické vesničce s názvem Zeď. Bezmezně je zamilován do místní dívky Victorie, a aby jí svou lásku dokázal, rozhodne se přinést hvězdu, která ale spadla do zapovězeného světa za zdí. Spadlá hvězda se mezitím proměnila v nádhernou Yvaine, na kterou bude mít spadeno hned několik lidí. Ačkoliv je Yvaine v ohrožení zlé čarodějnice a princem toužícím po moci, Tristanovým největším nepřítelem se stane on sám, do Yvaine se zamiluje. Jak se svými city naloží?

Jaké mělo být herecké obsazení?

Role Yvaine byla nabídnuta herečkám Jessica Alba, Sarah Michelle Gellar, Anne Hathaway nebo Scarlett Johansson. Všechny herečky roli odmítly. Také do mužské hlavní role se polemizovalo nad Alexejem Pettyferem, roli však získal Charlie Cox. Ve filmu se objevují filmoví velikáni jako je Robert De Niro, Claire Danes nebo Michelle Pfeiffer – právě jim vděčí Charlie Cox za svou roli.

Matthew Vaughn odvedl velmi dobrou práci

Režírování filmu bylo nabídnuto režisérovi Terry Gilliamovi (režíroval pohádku Bratři Grimmové). Ten ale nabídku odmítl s tím, že pohádkám se chce na nějaký čas vyhnout. Režisérem se nakonec stal Matthew Vaughn.

Jeden z herců krátce po natáčení zemřel

Ve filmu se také objevuje Mark Burns v roli Nového Biskupa. Ta však byla jeho poslední, ještě před premiérou snímku 8. května 2007 zemřel.