Roman Vojtek z Ulice si natáčení v přírodě užíval. V dětství s oblibou jezdil do lesa a na tábory

Roman Vojtek z Ulice si natáčení v přírodě užíval. V dětství s oblibou jezdil do lesa a na tábory
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Při natáčení dramatické scény Hynkova pádu v lese bylo hercům poměrně chladno. Třebaže se děj odehrává v červnu, oni ve skutečnosti před kamerou mrzli. Přesto si Roman Vojtek výlet do přírody vychutnával plnými doušky. Odjakživa miloval pohyb i pionýrské tábory, na které jezdil jako malý.

Hercům bylo při natáčení v lese trochu zima

Roman Vojtek a Jakub Krause, kteří v Ulici hrají Hynka a jeho syna Šimona, spolu se štábem na chvíli opustili ateliéry a zamířili do lesa, kde proběhlo natáčení jejich výletu. Hynek si při něm ošklivě poranil kotník, a protože se nemohl svépomocí dostat zpátky k autu, zavolal Šimon k jeho nelibosti na pomoc Jirku Hermana (Jan Holík).

Ačkoli tedy snaha utužit vztah otce se synem dopadla poměrně dramaticky, samotné natáčení si Roman Vojtek pochvaloval, i když ne všechno bylo asi úplně bezproblémové. „Je to velice příjemné natáčení takhle venku. My to totiž točíme, že je červen, ale ono dneska nějak nečekaně mrzlo, takže nás to překvapilo. Tak různě jsme jako zahalení a zachumláni,“ popsal v pořadu TV Nova. „Natáčíme náš společný výlet do lesa, za sportem, za nějakým stmelováním otce a syna. Šímovi se sice do toho moc nechce, ale já jsem takový jako urputný táta, tak mám pocit, že to je skvělý nápad. Při tom, jak se mu snažím jít příkladem jakožto skvělý sportovec, tak si něco udělám.“

Ani s provizorní holí se nepodařilo dojít k autu.
Ani s provizorní holí se nepodařilo dojít k autu. | Zdroj: TV Nova

Roman Vojtek má rád adrenalin, ale nic se nesmí přehánět

Roman Vojtek se nedávno zapojil do dvouměsíční výzvy, při níž se snaží jíst zdravěji a vynechat sladkosti. Na svém Instagramu zveřejňuje mj. videa, kde skáče na trampolíně. Jak to tedy vlastně má se sportem? „Odmalička jsem dělal sportovní gymnastiku, mnoho let a vrcholově, to mi nějak zůstalo. Pak, když jsem byl na JAMU, tak jsem to v hodinách akrobacie ještě doživil.“

Ke cvičení evidentně vede i své děti. Dodal totiž, že v blízkosti domova mají atletickou, gymnastickou halu, kam si občas chodí zablbnout se synem, jenž se rovněž věnuje gymnastice.

Herec si nicméně neodpírá ani akčnější zážitky plné adrenalinu. Doma prý má dokonce poukaz na skok padákem, který ho nesmírně láká. Na druhou stranu si říká, že má tři děti a možná by neměl riskovat. Rád si vyzkouší něco napínavého, ale všeho s mírou. Není už žádný mladý blázen, který by se třeba pouštěl do závodů v autech nebo zkrátka dělal něco, co mu za každou cenu v těle vybudí adrenalin.

V dětství jezdil na tábory a plakal, když už musel domů

K přírodě má Roman Vojtek také kladný vztah. Např. na třítýdenní pionýrské tábory u nich na Valašsku jezdíval s radostí už od první třídy. Každý rok se těšil a po návratu domů pak vždycky plakal, jak ho mrzelo, že už je po všem. Jeho děti mají rády přírodu bohužel hlavně na internetu, když se dívají na videa. Ale snaží se je zapojovat do normálního, běžného života. Zároveň připustil, že ačkoli jako dítě neměl ustavičně v ruce mobil, také ohrnoval nos, když se mu rodiče pokoušeli vnucovat krásy přírody. Takže nezájem pubertálního seriálového syna Šimona svým způsobem chápe.

Zdroje článku: