Obrýlená přítelkyně pana Beana je v civilu sympatickou dámou. Jaké role má za sebou Matilda Ziegler

Obrýlená přítelkyně pana Beana je v civilu sympatickou dámou. Jaké role má za sebou Matilda Ziegler
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jméno Matilda Ziegler vám možná nic neřekne, ale většina z vás bude tuhle britskou herečku dobře znát. Právě ona ztvárnila Irmu Gobb, přítelkyni slavného zmatkaře Mr. Beana. Kde všude jste ji ještě mohli vidět?

Seriálový debut EastEnders

Herečka na svět přišla 23. července 1964 v britském Ashfordu.. Má sestru, ta pracuje jako novinářka a šéfka japonského úřadu pro ekonomii.

Debutem před kamerami se pro Matildu stala role Donny v seriálu EastEnders v roce 1987. To jí bylo 23 let. Role to byla poměrně náročná, její postava si na obrazovkách prošla znásilněním, prostitucí i drogovou závislostí.

Nakonec ji scénáristé nechali v důsledku užívání drog dokonce zemřít a kritika se shodla, že šlo o velmi sugestivní ztvárnění, herečka si za svůj výkon zasloužila právem ovace. Mnozí tak její první roli vůbec považují i za tu po umělecké stránce vůbec nejzdařilejší.

V tuzemsku ji mohli diváci zaznamenat například v seriálech Olověná bublina nebo Případy inspektora Lynleyho: Slovo Boží. Mezi významné a divácky poměrně oblíbené patří také seriál Z Lark Rise do Candlefordu.

Navždy přítelkyní pana Beana

Protože hlavní role se talentované herečce během její kariéry vyhýbaly, nejvýznamnější položkou v její filmografii tak pravděpodobně navždy zůstane Irma Gobb, která musí snášet eskapády známého poplety Mr. Beana.

V domovské Británii je rovněž populární divadelní herečkou. Objevila se například v komedii Večer tříkrálový Královské shakespearovské společnosti, která patří mezi nejlepší a nejuznávanější soubory. Účinkovala mimo jiné i na prknech Národního divadla Londýn.

Kromě práce pro televizi se věnuje také rozhlasové kariéře. Podílela se například na rozhlasové hře Rigor Mortis pro BBC Radio 4.

Od roku 2004 se Ziegler je vdaná za herce Louise Hilyera. Společně mají tři děti. Pár se seznámil v práci, konkrétně při přípravě divadelní hry The Great Pretenders. Rozumí si nejen v soukromí, ale i coby kolegové, pracovali společně i na několika dalších projektech.