Dnes v Ulici: Hynkův komický pád vyústí v dramatickou záchranu

Dnes v Ulici: Hynkův komický pád vyústí v dramatickou záchranu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hynek se chce před Šimonem trochu vytáhnout a napravit pošramocený vztah tím, že zkusí free running. Bohužel si na to místo tělocvičny vybere nepříliš vhodný prostor lesa, což se mu pochopitelně vymstí. Ošklivě si poraní kotník, a tak Šímovi nezbude než v panice vyslat SOS Jirkovi Hermanovi.

Hynek se zraní na výletě se synem

Ve snaze sblížit se se synem vezme Hynek Šimona na výlet do přírody. Chlapec je po celou dobu očividně znuděný, přestože se táta upřímně a všemožně snaží vzbudit jeho zájem. Dokonce s ním zkusí navázat řeč o Valerii. S tou se ale Šimon dosud neusmířil, a tak ani tady Hynkovi pšenka moc nepokvete. Zbývá ještě jedno možné téma, jehož se zkušený tělocvikář a trenér z fitka vděčně chopí. Free running.

Šimon sice tvrdí, že Valerie ani free running už ho nezajímají, ale Hynek ho stejně přesvědčí, aby si přímo v lese trochu potrénovali. Rozhodne se vymezit dráhu, ale při té příležitosti zakopne o zákeřný kořen. Svalí se k zemi s poraněným kotníkem. Co teď? Auto nechali několik kilometrů daleko a není šance, že by to k němu Hynek zvládl sám, i když mu Šimon pro ten účel přinese provizorní hůl.

Záchranná mise je mužská záležitost

Hynek tvrdohlavě odmítne zavolat sanitku, jeho ustavičné kňourání a zastavování však v synovi vzbudí starostlivost a strach. Navzdory tátovým námitkám popadne mobil a spojí se s Jirkou Hermanem. Poprosí ho, aby pro ně dojel.

Právě v tu chvíli měl mít Jirka schůzku s redaktorem Tomáškem. Ten se tudíž na záchrannou výpravu vydá také, protože koneckonců bude potřeba další schopný řidič a někdo, kdo Jirkovi s Hynkem pomůže. Gábina by se rovněž ráda přidala, ale Jirka jí to zatrhne. Hynek si i bez toho bude připadat trapně, navíc by mělo jít o výlučně mužskou záležitost. Pche, muži a jejich nesmyslná pravidla! Ale budiž, Gábině nezbude než souhlasit, a tak doma netrpělivě vyčkává, zatímco Jirka a Tomášek se řítí do lesa.

Hynkovi se moc nelíbí, že mu pomáhá právě Jirka

Šíma rozhodně neskáče nadšením, když po Jirkově boku spatří redaktora, který o něm napsal tolik nelichotivých článků. Svůj odpor a odtažitost ale nedává najevo nijak hlasitě, omezí se na chladný pohled a mírný odstup. Teď je důležitější postarat se o tátu.
Hynkovi není ani trochu příjemné, že ho přijel spasit právě Herman. Ne že by měl na jeho adresu hloupé poznámky, naopak se chová zdvořile a celkem slušně se drží zpátky, ale Jirka z jeho řeči těla přesto neomylně pozná, co si doopravdy myslí. To pak povypráví i Gábině, když se všichni konečně vrátí domů.

Těžko říct, co bude následovat. Jestli Hynek ocení Jirkovu pomoc natolik, aby ho přestal odsuzovat a podezírat z nezřízeného pití, nebo zda na něj bude dál nesmyslně žárlit, protože má momentálně přátelštější vztah se Šimonem než on. Na rozdíl od Hynka si Jirka uvědomuje, že z rodičů je u puberťáka vždycky oblíbenější ten, co zrovna nevychovává a dává dítěti větší prostor.

Zdroj článku:
  • Autorský text