Čtvrteční Ulice: Hynek zápasí o přízeň svého syna a začíná se vymezovat proti Hermanovi

Čtvrteční Ulice: Hynek zápasí o přízeň svého syna a začíná se vymezovat proti Hermanovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by to byl řekl, že to bude právě Hynek, kdo bude dělat všechno pro to, aby se v očích svého syna Šimona blýsknul? Ale je to tak! Když se totiž dozvěděl, že Šimona na počítačový zápas veze Herman, jako mávnutím kouzelného proutku se uvolnil z toho, z čeho se dříve na požádání syna uvolnit nešlo. Šimon byl zároveň překvapený i potěšený. Co mu ale nedá spát, to je nadcházející víkend s tátou, Dášou a Tomáškem u koní.

Teď už Hynek ví, jak těžké je vycházet s pubertálním synem

Dříve se Gábině jen smál a uklidňoval ji, že některé věci příliš hrotí. Jenže on měl syna více méně jen na víkendy, a to v čase, kdy se to hodilo zrovna jemu. Gábina byla za hysterku, matku tyranku a tu, která své dítě nezvládá. Jenže ono to není jen tak, hrát roli toho přísnějšího rodiče. Teď si to Hynek uvědomuje. Karta se obrátila – najednou je Šimonovi lépe u mámy a Hynek je za otravného rodiče, který ho cepuje příkazy. Hynek si zkrátka myslel, že bude mít u svého syna přirozenou autoritu, ale ono to nefunguje. Navíc diváci dobře ví, jaký Hynek je. Je přísný a má rád disciplínu. Nejraději by všechny srovnal do latě. To má ale smůlu. Gábina už se nedá a Herma s ním dříve nebo později zamete.

Hynek je trošku mimo, když si myslí, že se Šimon zblázní láskou k nevlastnímu bratrovi Tomáškovi. Ten ho miluje, ale Šimon je teď úplně někde jinde a dítě ve školkovém věku ho nezajímá. A má na to právo. I on chce zapadnout mezi kamarády a dělat to, co oni. Místo toho vyzvedává bráchu po škole, aby se Hynek a Dáša mohli věnovat svým profesím. To ale není fér.

Šimon se srovnal a teď lituje, že vůbec k tátovi chtěl jít bydlet

Šimon se také přepočítal, když si myslel, že mu u táty bude lépe. Co si myslel? Kde dal hlavu? Mělo mu dojít, jaký táta je a co bude bydlení u něj obnášet. Jenže nedošlo. Teď by se nejraději vrátil k mámě, protože má reálné srovnání. Program s Dášou, tátou a nevlastním bráchou Tomáškem ho zkrátka nebaví, protože je většinou mimo jeho věkovou kategorii. Jenže ouha, zpátky už se vrátit nejde. Alespoň prozatím ne! Nad Šimonem visí vidina víkendu stráveného někde na statku u koní. Hynek se ho na účast vůbec neptal. Trvá na tom, aby jel, i když se Šimonovi vůbec nechce. Jak tohle dopadne?

Herman má Hynka prokouknutého

Už několikrát se stalo, že se Hynek a Herman střetli o moc v téměř neviditelném souboji. Nikdo situaci zatím moc nehrotí, ale Herman coby bývalý kriminalista tuší, proč Hynek obrátil a na počítačový zápas jel. Chce si kupovat Šimonovu přízeň, tak je to! Zatím ale mlčí a vyčkává. Nerad by totiž situaci s Hynkem vyhrotil, a tak Gábině přitížil. Ostatně teď má plné ruce práce, protože souhlasil s tím, že Tomáškovi vypomůže s podcasty.

Zdroj článku:
  • Autorský text