Jak dobře si pamatujete příběhy ze seriálu Dobrá voda? Vyzkoušejte náš kvíz

Jak dobře si pamatujete příběhy ze seriálu Dobrá voda? Vyzkoušejte náš kvíz
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál se odehrává v Dobré Vodě. Jedná se o příběhy koní a lidí kolem nich. Ústředními scénami jsou právě ty s koňmi. Hlavní hrdina bojuje za to, aby chov koní na statku dále pokračoval.

Úvodní díl

Seriál začíná návratem Josefa Hovory na statek. S sebou také přivádí skoro všechny koně, kteří byli určeni na prodej. Rozhovor s ředitelem statku je vyostřený, neboť ředitel chtěl prodat koní více. Na to však nedokázal Josef Hovora přistoupit, protože zná skutečnou hodnotu těchto koní a má k nim vřelý vztah. K prodeji pod cenou je hlavního hrdinu velmi těžké přesvědčit. Ředitel mu původně slíbil místo pro jeho syna a pro jeho kamaráda. Avšak po tomto vyostřeném rozhovoru se Josef Hovora dozvídá, že ředitel pro kamaráda jeho syna místo nemá.

Jediné řešení, které ho napadá, je vyhodit jejich nejstaršího zaměstnance, který již přesluhuje. Josef Hovora jej jde tedy zkontrolovat a zjistí, že tento zaměstnanec velmi často spí. Má v úmyslu jej vyhodit, ale když vidí jeho domácnost a výdaje za telefonáty se synem, který žije v zahraničí, nedokáže to.

Zbývá tedy ještě kamarádovi syna nabídnout možnost nastoupit na statek jako brigádník. To Michal zprvu sice odmítá, ale nakonec nabídku přijímá.

Zklamání

Josef Hovora se stále bije za pokračování chovu koní. Koně jsou zkrátka jeho láska a jeho celý život. Své naděje vkládá bez sebemenších pochyb a trošku slepě pouze do svého syna. Pro zachování rodu je potřeba dosáhnout určitých výsledků na dostizích. Tím se zajistí další pokračování tohoto chovu. Syn Josefa Hovory je však stále mladý a nervózní a je na něm cítit obrovský tlak ze strany ostatních zaměstnanců na statku.

Zloba

V prvním závodě syn Josefa Hovory prohrává. Následující závod je ale rozhodující. Ředitel navrhuje, aby zvolenou kobylu na těchto dostizích jel Janýr. Josef Hovora uvažuje nad různými možnostmi, ale nakonec se přeci jenom rozhodne znovu pro svého syna.

Ověřte si své znalosti o Dobré Vodě v následujícím kvízu:

Koně jsou ušlechtilá a krásná zvířata. Chcete-li si připomenout koňské prostředí, můžete zhlédnout tento seriál. Víte, že v seriálu sedlář říká, že sedlo udělal podle Poplera, podle nějž je pojmenována překážka „Poplerův skok“ na Velké Pardubické?

Zdroje článku: