Matthew McConaughey a jeho cesta ke slávě. Od čističe kurníků přes natáčení reklam až k titulu nejvíce sexy muže planety

Matthew McConaughey a jeho cesta ke slávě. Od čističe kurníků přes natáčení reklam až k titulu nejvíce sexy muže planety
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Začátky bývají velmi různorodé, někdo má štěstí a začíná hladce. Někteří jsou na tom hůř, což znamená, že i začátky bývají krutější. Herec Matthew McConaughey ze začátku čistil kurníky, kde takhle musel pracovat?

Výměnný pobyt v Austrálii

Přesně na tomto místě musel jako student čistit kurníky. V zahraničí si jako mladý moc nemohl vybírat, proto se farma stala jeho prvním pracovním místem. Každý nějak musel začít a navíc, někteří mají práci se zvířaty rádi. Na druhou stranu, teď si jako skvělý herec může vybírat své role ve filmech.

Kariéra

Své herecké začátky zaznamenal v roce 1991 už během studia na univerzitě, kdy natáčel reklamy. Svou první filmovou roli získal ve filmu Omámení a zmatení.  V roce 1996 se proslavil díky roli právníka ve filmu Čas zabíjet.

Příští rok jej uslyšíme ve filmu Zpívej 2, kterému propůjčil svůj hlas. Jedná se o pokračování animovaného komediálním filmu Zpívej z roku 2016.

Čtěte také: 14 minut, které udělaly z kuřecího reklamního maskota filmovou hvězdu – veselé herecké začátky Brada Pitta

Diváci si ho pamatují hlavně z romantických komedií jako je například Svatby podle Mary, Jak ztratit kluka v 10 dnech nebo Bejvalek se nezbavíš. V současnosti přijímá spíš nabídky do dramatických a vážných filmů. Někteří ho znají v roli muže nakaženého HIV ve filmu Klub poslední naděje, za což v roce 2014 získal svého prvního Oscara. Vedle této ceny za stejný film získal také Zlatý glóbus za nejlepší mužský herecký výkon v dramatu. Někomu se vybaví jako tajemný detektiv v sérii Temný případ.

V roce 1994 si zahrál také v hororovém filmu s názvem Masakr v Texasu, který režíroval Kim Henkel. Jde o to, že se parta mladých lidí nabourá v lese, ale pořádné nebezpečí a strach přichází na scénu až v době, kdy je začíná lovit místní kanibal. V psychologickém thrilleru Lovec démonů si zahrál sériového vraha.

Muž roku!

Přesně tak byl Matthew McConaughey označen časopisem People v roce 2005 – nejvíce sexy muž. Tímto titulem se může pyšnit oprávněně. Posuďte sami v naší galerii.