14 minut, které udělaly z kuřecího reklamního maskota filmovou hvězdu – veselé herecké začátky Brada Pitta

14 minut, které udělaly z kuřecího reklamního maskota filmovou hvězdu – veselé herecké začátky Brada Pitta
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriózní žurnalistická práce nebo práce v designérském či reklamním studiu, to byla životní cesta, po které směřoval mladý Brad Pitt, když studoval. Nakonec vzal 300 dolarů, své staré auto a vydal se za svým snem.

Brad Pitt byl chytré a vnímavé dítě už na střední škole v Missouri, kam se krátce po jeho narození (18. 12. 1963) rodina přestěhovala z Oklahomy. Na střední škole ho bavil sport. Vynikal v plavání, golfu a tenisu. Zbytek volného času věnoval školním muzikálům a své chlapecké kapele.

Ve studiu pokračoval a na vysoké škole si zvolil žurnalistiku a překvapivě i umělecký směr, kdy se chtěl naučit obor spojený s reklamou a designem.

Žádné velké plánování

Jak sám Brad popisuje, přišlo to jako znamení osudu. Chvíli před promocí vzal své staré auto, všechny své věci a peníze a odjel do Los Angeles uspět u filmu.

Plány to byly hezké, ale setkání s realitou nesplnilo tak úplně očekávání. Původní plán živit se dočasně jako potulný zpěvák nefungoval. Tak skončil Brad ubytovaný v jedné místnosti s dalšími 8 mladíky, kteří hledali své štěstí a živil se příležitostnými pracemi. Co vydělal, investoval do hereckých kurzů a ve volném čase obcházel konkurzy.

Je libo zmrzlinu, nebo výtečné kuře?

Jeho brigády byly velice pestré a sám herec na ně vzpomíná s úsměvem. Na obživu si vydělával jako poslíček, řidič limuzín pro striptérky, rozdával vzorky cigaret, rozvážel chladničky, prodával hamburgery nebo zmrzlinu a nejvíce srandy si užil oblečený do kostýmu obrovského kuřete, kdy dělal reklamu pro jeden řetězec rychlého občerstvení.

Trpělivost se vyplatila

Veškeré úsilí mu vyneslo dvě malé role v „Jump Street 21“ a v „Dallasu“. Když se objevil v jedné známé televizní show, konečně si někdo všiml jeho atletického těla a šibalského úsměvu a přišla nabídka na roli stopaře a zlodějíčka ve filmu „Thelma & Louise“. Záběry s Bradem zabraly 14 minut filmu, točily se několik dnů. Herec popisuje tento zážitek tak, že byl na natáčení pořád skoro nahý, styděl se do morku kosti a příšerně se potil a vůbec netušil, co vlastně hraje. Navíc ho hodně znervózňovalo, že všichni kolem jeho pocity ignorují a berou natáčení jako běžnou rutinu.

Když vešel film do kin, z Brada se přes noc stal sexuální symbol Ameriky a mohl si začít plnit své sny. V roce 1994 přišla „Legenda o vášni“ a s ní první nominace na Zlatý Glóbus a na vlně slávy už se Brad nechá unášet přes 25 let.