Nostalgická vzpomínka na pořad Tele Tele. Co stálo za koncem oblíbeného pořadu

Nostalgická vzpomínka na pořad Tele Tele. Co stálo za koncem oblíbeného pořadu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nejlegendárnější pořad TV Nova a klasika pro všechny mileniály. Poprvé byl na obrazovky uveden v roce 2002 a následujících sedm let (s drobnými přestávkami) každý týden přinášel pořádnou porci satiry.

V devadesátých letech odstartovala vlna zábavných pořadů. Tvůrci i diváci se vyžívali v nekorektním humoru, kterým si konečně mohli dovolit zaútočit na všechny aspekty jejich života, včetně politiky. Jedním z nich byla také Česká soda na ČT, v níž si svérázný moderátor Jan Zákopčaník v přímem přenosu absolutně nebral servítky. Došlo to až do fáze, kdy na něho bylo uvaleno několik žalob a vysloužil si zákaz vysílání na několik dní. 

Stejný formát později zvolila i TV Nova a přišla s pořadem, který paroduje samotnou televizi. Ikonické duo komiků Michala Suchánka a Richarda Genzera, doplněni o Veroniku Žilkovou a Josefa Cardu, nenechalo ani jedinou nit suchou. Jejich večerní představení sledovalo až milion diváků. První série byla velmi povedená, vtipy byly neotřelé a tahle zábava našla mezi diváky vlnu přízně. Postupem času ale ubývalo na originalitě humoru a v posledních letech světlé chvilky nastávaly jen zřídka. 

V podání hlavních protagonistů byly během 267 epizod parodovány hvězdy jako Karel Pologott, Milda Zemák, Leoš Mažeš, Hanka Zetorová, Daniel Nekonečník a mnoho dalších. Krizi zřejmě odstartoval odchod Josefa Cardy v roce 2006, jež se vydal za vidinou vlastní show na stanici Prima, která se ovšem nevysílala déle než měsíc. Nahradil ho Pavel Kikinčuk, tehdy ale citelně klesla sledovanost. 

Tvůrci ohlásili ukončení pořadu v červnu 2007. Spekulovalo se, zda impuls přišel ze strany TV Nova, které se kvůli klesající popularitě pořad nevyplatil, či zda čtveřice komiků neurazila někoho až příliš. Oficiální verze zní tak, že po letech byli tvůrci příliš unaveni a zkrátka nebylo o čem víc vyprávět. 

Moderátorská dvojice Genzer a Suchánek si zůstala po boku a společně uvedla nový soutěžní pořad Jsi chytřejší než páťák. Tentokrát se nesetkali s úspěchem a raději přesedlali na koncept talk show Mr. GS. V roce 2011 po neschodách s vedením TV Nova přešli ke konkurenční stanici Prima, kde doposud účinkují v Partičce