Zlatá labuť: Markéta se před Petrem předvede v úplně jiném světle. Upřímnost jim přinese úlevu

Zlatá labuť: Markéta se před Petrem předvede v úplně jiném světle. Upřímnost jim přinese úlevu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Markéta Ditrichová se konečně začala chovat jako dospělá žena a Petr pochopil, že sňatek z donucení nakonec ani pro jednoho z nich nemusí být utrpením. Budou prostě jen hrát své role.

Petr celou dobu váhal, zda má vyhovět nátlaku rodičů i sestry Ireny a konečně uspořádat zásnuby. Markéta byla možná dobrá partie, ale rozhodně si nedokázal představit, že se vedle ní bude každé ráno probouzet. Navíc její závislost na rodičích ho děsila. Jenže situace v zemi se zhoršuje, Němci si dosazují všude své lidi a po aféře s ukradenými šperky a podezřením, které na Petra padlo, i on pochopil, že je třeba vliv rodiny posílit.

A paradoxně právě kvůli vyšetřování krádeže šperků, které probíhalo přímo v obchodním domě, se mu dostalo pomoci, která ho překvapila. Když k němu přišel Hess s obviněním, že pomáhá lidem s obstaráváním pasů a útěkem za hranice, čehož je Tichá důkazem, byla to Markéta, kdo Hesse zkrotil. Její rodiče jsou velkými obdivovateli vůdce, a tak večírky, které pořádají, jsou plné Němců. Ditrichovi tak znají mnohem vlivnější Němce, než jakým je Hess. To mu dala Markéta jasně najevo. Také jej ujistila, že Petr rozhodně žádnou ženu v bytě neskrýval a obvinění, se kterým Hess přišel, je výmysl. Markéta si byla jistá, že ve své rodině má pevnou oporu, což si uvědomil i Hess. Velice rychle tak přestal Petrovi vyhrožovat a odešel.

Němec Gruber
Němec Gruber. | Zdroj: TV Nova

Následně se Petr s Markétou sešli na terase, kde mu Markéta řekla, že i ona byla zamilovaná do člověka, který pro její rodiče nebyl dost dobrý. Proto také sama pochopila, že i on má takovou zkušenost. Bylo to poprvé, kdy se nechovala jako rozmazlená slečinka, která si prosazuje jen své vrtochy. Petr její vystoupení s Hessem ocenil a řekl jí, že zásnuby budou za týden.

Vyšetřování krádeže nebyla ale jedinou významnou věcí, která se v obchodě stala. Klavíristka Marta znovu slyšela hlas muže, který jí ublížil, ale tentokrát se jí podařilo útočníka identifikovat. Ředitel Bouchner se bude muset ze svého činu jednou zpovídat, ale zatím je Lukáš Mašek jediným člověkem, který to od Marty slyšel. Ještě však nic nepodnikl, jen dal Bouchnerovi jasně najevo, že on to o něm ví!

Lukáš a Irena spolu stále bojují, ale Irena už je z celé situace unavená. Navíc pochopila, že Gruber není muž, kterého by dokázala ovládat svým šarmem, a z celé rodiny tak asi nejvíce vnímá nebezpečí, které jim od Němců hrozí. A to ještě neví, že rebelující prodavačka Kristýna slyšela, jak si s Alenou říkají důvěrnosti v kabince při zkoušení šatů, a to děvče si to určitě nenechá pro sebe.

Valerie Horká se dostává do nezvyklé situace. Fotograf Oldřich Skalský se u ní objevil s kyticí růží. Poděkoval jí za její laskavost, když mu ošetřila zranění, a trochu neobratně ji pozval do ateliéru, kde by si ji rád vyfotil. To přísnou vedoucí módního oddělení hodně vyplašilo a dala Oldřichovi košem. On však nebude mužem, který se nechá snadno odradit.

Navzdory době a problémům, láska si cestu nachází i v těžké době. Bytná děvčat se vydala na dva dny k příbuzné a Eva se rozhodla, že využije situaci k tomu, aby se konečně s Martinem ve vztahu posunula dál. Bára s Alenou tak musely povinně do kina, nové šaty byly hotové, a dokonce i Martin se na večer řádně připravil.

Zdroj článku:
  • autorský text