Streamovací služba Disney+ se stane konkurencí pro známý Netflix a HBO GO. Kdy v Česku odstartuje a co může nabídnout

Streamovací služba Disney+ se stane konkurencí pro známý Netflix a HBO GO. Kdy v Česku odstartuje a co může nabídnout
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nová streamovací služba Disney+ slibuje všechny Marvelovky, Star Wars i filmy ze studií Disney a Pixar na jednom místě. Cena by neměla být vyšší než na Netflixu, kterému se stane velkou konkurencí.

Obsah

Kromě všech Marvelovek, Star Wars a filmů a seriálů z Pixar a Disney studií, se můžete těšit také na snímky studií Lucasfilm, National Geographic a Fox. To je totiž všechno obsah vlastněný společností Disney. Nová služba má tedy co nabídnout. Celkový obsah se odhaduje zhruba na 500 filmů a 7 500 seriálových epizod a do budoucna jen poroste. Filmy, které šly v loňském roce do kin, mezi nimi např. Captain Marvel, Toy Story 4 nebo Ledové království 2, budou dostupné právě jen na Disney+.

Navíc se budou točit nové filmy a seriály přímo pro tuto novou službu, které nikde jinde nenajdete. Již v prvním roce bychom se měli dočkat 25 seriálů a 10 filmů produkovaných jen pro Disney+, a to samozřejmě bude také jen narůstat. Mezi nimi je např. The Mandalorian, který rozšíří svět Star Wars filmů nebo animovaný seriál What If...?, který ukáže Marvelové komiksy úplně z jiného pohledu. Konkurence je to tedy silná.

Kolik bude stát?

Vzhledem k obsahu je cena poměrně nízká a neměla by být vyšší než u Netflixu. Cena v USA byla stanovena na 7 dolarů za měsíc, což je v přepočtu okolo 160 Kč. V případě výhodnějšího ročního balíčku zaplatíte 70 dolarů za celý rok. Navíc, narozdíl od Netflixu, má Disney+ jen jeden tarif, takže za uvedenou cenu máte nejvyšší kvalitu obrazu i zvuku.

Datum spuštění

A konečně, kdy se Disney+ dočkáme u nás. Služba v USA odstartovala již v listopadu 2019. Rychle se však rozšiřuje i do dalších regionů a jejím cílem je streamovat do celého světa. Aktuálně je dostupná v několika zemích, mezi nimi je i Německo, Nizozemí, Francie, Itálie, Španělsko, Velká Británie, Švédsko, Finsko nebo Belgie. Pro další oblasti je spuštění plánováno až ke konci roku 2020 nebo na začátku 2021.

Plán pro další oblasti:

Východní Evropa v prvním pololetí roku 2021

Latinská Amerika v prvním pololetí roku 2021

Asie a Pacifik postupně během let 2020 a 2021

Pokud tedy spadáme do východoevropské skupiny, Disney+ bychom se měli dočkat až v příštím roce. Je však možné, že to bude o něco dříve. Uvidíme, jak bude společnost postupovat a zatím se můžeme jen těšit.