Co všechno je možné prodat aneb vítejte u Mistrů zastavárny

Co všechno je možné prodat aneb vítejte u Mistrů zastavárny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Americký pořad Mistři zastavárny se vysílá už od roku 2009 na History Channel . Úspěch zaznamenala show o různých pokladech, které se lidé pokoušejí prodat v zastavárně, také u nás. Tohle jste o slavném projektu možná nevěděli.

Není to reality show

Seriálová zastavárna je skutečná, konkrétně byste ji našli na křižovatce Las Vegas Blvd. a Gass Ave. v nevadském Las Vegas.

Prostor pro natáčení je oddělený a turisté sem nemají přístup. Ačkoli se pořad před kamerami tváří jako reality show zobrazující chod reálné zastavárny, děj je nahraný. S klienty se majitelé zastavárny znají a ceny se také dohadují předem.

Čtěte také: Ty největší bizarnosti, které jste mohli vidět ve Výměně manželek

Současní majitelé už navíc prý v zastavárně pracují jen v seriálu. Ve skutečnosti vede aktuálně podnik muž jménem Travis Benton. V reálu hlavní postavy už pracovat nemusejí, protože geniálně vymyšlená show jim vynesla solidní příjmy. Například jmění Ricka Harrisona dosahuje podle dostupných zdrojů hodnoty 5 milionů dolarů.

Ostatně kdyby se stávající osazenstvo zastavárny rozhodlo už nikdy nehnout prstem, nemuselo by se o podnik příliš bát. Televizní pořad vynesl zastavárně takovou popularitu, že se zájemci o práci začali po první sérii doslova hrnout.

Čtěte také: Tvoje tvář má známý hlas: Kdo z českých umělců se odmítl zúčastnit a proč

Pestrý osud zaměstnanců: smrt i drogy

Richard Harrison, přezdívaný The Old Man, již zemřel. V roce 2018 prohrál boj s Parkinsonovou chorobou.

Čtěte také: Televizní soutěž Prostřeno se vysílá již od roku 2010. Známe perličky z natáčení

Jeho syn Rick Harrison o tom informoval na sociální síti a k projevům soustrasti se posléze připojili i zástupci History Channel. Před smrtí ovšem stihl vydědit druhého syna. Richard tak odkázal veškerý majetek svému synovi Rickovi. Aktuálně je to tak Rick, kdo celé zastavárně šéfuje.

O Austinu Russelovi, kterému se přezdívá Chumlee, se mluvilo v souvislosti s jeho oplétačkamu se zákonem. Výčet jeho deliktů je poměrně pestrý: Jedno napadení, držení zásob marihuany, metamfetaminu a Xanaxu a osm neregistrovaných zbraní.

Přitom se údaje projektu vůbec neměl účastnit. Štáb totiž až dodatečně hledal do projektu čtvrtého účastníka. A právě Chumlee byl nakonec z osazenstva 10 zaměstnanců zastavárny vybrán.