Majda ze seriálu Vyprávěj: Ve filmu Cesta domů hrála společně s dcerou. Teď řádí v ZOO

Majda ze seriálu Vyprávěj: Ve filmu Cesta domů hrála společně s dcerou. Teď řádí v ZOO
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Film Cesta domů byl pro Lucii Šteflovou prvním větším projektem po dlouhé době. Zahrála si v něm se svou roztomilou dcerkou Emmou. Ta na ni čekává také v zákulisí seriálu ZOO, jehož natáčení si Lucie užívá, a to především díky milým kolegům a možnosti pracovat s pejsky.

Ve filmu Cesta domů si zahrála s dcerkou

Lucii Šteflovou mohli diváci poprvé spatřit v seriálu Místo nahoře (2004) a v pokračování Místo v životě (2006), kde ztvárnila Haničku Lukešovou. Následně se objevila ve válečném filmu Krev zmizelého (2005), v rodinném snímku Tajemství dešťového pokladu (2008) nebo v pohádce Hospoda U bílé kočky (2009). Na kontě má rovněž nepříliš dobře hodnocenou pohádku Princezna Ano (2009), v níž si zahrála hlavní roli. Nejnověji účinkovala ve filmech Něžné vlny (2013), Kameňák 4 (2013), Po čem muži touží (2018) a Cesta domů (2021).

Právě v posledním zmíněném si s herečkou zahrála i její malá dcerka Emma, která maminku doprovodila také na premiéru. „Bylo to náročné, protože se o ni člověk musí starat a dávat pozor, co dělá,“ přiznala Lucie. „Nehrajete jen sám za sebe, ale musíte korigovat i dítě, které nebude jen tak režiséra poslouchat, protože je to cizí člověk. Ale jsem ráda, že budu mít vzpomínku, protože je to rok života na plátně a jde tam vidět, jak rostla.“

Připustila přitom, že sama od sebe by dceru na natáčení asi vůbec nevzala. Přemluvil ji režisér. Sama začínala točit v pěti letech a Emmě by ráda dopřála hezké, poklidné dětství. V patnácti ať se pak rozhodne podle svého, co by chtěla dělat dál.

Lucie Šteflová na premiéře filmu Cesta domů s dcerou Emmou
Lucie Šteflová s dcerou Emmou a přítelem na premiéře filmu Cesta domů. | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

V ZOO hraje temperamentní milovnici pejsků

Po narození dcery herečka nadále točila, ale spíše menší věci – případně takové, které se kvůli covidu dostaly do vysílání až teď. Nejznámější je pravděpodobně díky seriálovým rolím, jakou je třeba Majda ve Vyprávěj. Zahrála si též v seriálech 4teens (2011), Život je ples (2012) nebo Zdivočelá země (2012). Teď baví diváky v primácké ZOO coby Katka Kytková, temperamentní majitelka psího útulku.

„Katka rychleji jedná, než přemýšlí. Do všeho jde naplno, je to srdcařka, ničeho se nezalekne, a to je mi na ní moc sympatické,“ popsala svou postavu Lucie Šteflová v rozhovoru pro eXtra.cz. Její slova hned potvrdila jedna z prvních Katčiných scén, ve které vrazila facku podvodníkovi Charliemu, jehož hraje Marek Němec. „Přesně si vzpomínám, jak se ta scéna, kdy jsem dala Markovi facku, odtočila. Režisér byl spokojen a jelo se dál. Jak jsem ale byla v ráži, tak jsem mu ji dala ještě jednou, a to jsem už nemusela. Tak mě to vtáhlo…“

Vztah Katky a Charlieho byl od té doby jako na horské dráze – chvíli pohodový a romantický, pak zase plný hádek a nedorozumění. Rázná Kateřina, která si nenechá nic líbit a jež by se rozdala pro dobro svých čtyřnohých kamarádů, je zřejmě vůbec první dívkou, co Charlieho skutečně zaujala. Oba jsou ale příšerně paličatí a hrdí, a tak neustále kolem sebe krouží místo toho, aby si konečně upřímně promluvili.

Natáčení si ale herečka užívá, protože všichni jsou tam moc milí. Navíc má ráda pejsky a v zákulisí ji vždycky radostně přivítá dcerka Emma.