Drbárna ze ZOO: Seriál se řítí z kopce, a to pořádnou rychlostí

Drbárna ze ZOO: Seriál se řítí z kopce, a to pořádnou rychlostí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Superman, neúspěšná designérka, mobilní cukrářky, Robin Hood, démonický soudce u Evropského soudu, další těhotná herečka, která pár týdnů před porodem musí schovávat bříško, a zevlující zaměstnanci ZOO tvoří prapodivné osazenstvo seriálu, který byl v minulosti vlajkovou lodí vysílání.

Superman Adam opět musí analyzovat po ránu svůj sen. Sid mu ráda přispěchá na pomoc, aby se společně rozhodli, zda se má Adam vydat na záchrannou misi, nebo zda to byla jen obyčejná noční můra, která zmizí v okamžiku probuzení.

Adam, který donedávna nemohl riskovat být doma oficiálně nemocný s malárií, protože se bál o místo, se v poslední době věnuje spíše svému koníčku a práce mu už nepřijde tak důležitá. Tentokrát musí přijít na kloub hned dvěma problémům. Děda by mohl mít rakovinu, a tak při rutinní návštěvě nemocnice mu Adam nechá udělat všechna možná vyšetření. Běžně se na ně sice čeká i měsíce, ale Adam to dokáže zařídit. Nakonec se ujistí, že kromě běžných problémů, které dědu dlouhodobě trápí, je jeho zdravotní stav přiměřený jeho věku.

Další záchranná mise bude však mnohem složitější. Marika by mohla Filipovi rozbít o hlavu kytaru – tomu musí Adam zabránit. Nejspíš by bylo logické, aby Filipovi, který je naprosto očarovaný z jeho vizí, řekl pravdu. Ale to není pro Adama dost adrenalinové. Raději zapojí do precizně vymyšleného plánu další dva lidi, aby dokázal oddělit Mariku od Filipa, a tak jim překazil koupi velice cenné kytary, kterou by jeho přítel chtěl. Dojde tak ke krádeži mobilního telefonu a klíčů od bytu, kde Filip bydlí. Marika je uvedena v omyl a jde se nechat zavřít do bytu Viky, kde má čekat na Filipa. Filip čeká na Mariku v infocentru. Kytara je mezitím prodána a Filip usoudí, že je to vše rafinovaný plán Sid, která ho tajně miluje a nemůže ho vidět s Marikou.

Exekutoři ve Dvoře Králové musí mít také nadpřirozené schopnosti. Viky tak dokonce hrozí, že přijde o postel a o peřiny. Vše jde totiž v rychleném řízení – pokud Kamil Ovčík klientovi řekne, že mu Viky dlužné peníze nemá v úmyslu vrátit, ještě ten večer má Viky doma exekutora, který jí vyhrožuje zabavením již zmíněných věcí do dvou dnů.

Velké tajemství babičky od Kristýny, které mělo být odhaleno, spočívá v tom, že Alberta znala, když mu bylo deset let – byl to prý hodný chlapec, který pobýval u sousedů. Albert se však v žádném případě nesmí dozvědět, že si ho někdo pamatuje jako hodné dítě!

Třešničkou na dortu už je jen Charlie, který pronásleduje nějakého úředníka, který by mohl v rámci věrnosti starostovi změnit zemědělské pozemky na stavební parcely. Ve Dvoře prostě územní plán změní jeden úředník. Na čem ale chce Charlie zbohatnout, aby si mohl vydržovat všechny ty mladé ženy?

Pracovně-právní vztah Terezy a Izabely už je tak složitý, že se jen stěží dá řešit, proč jim Charlie opět vyhrožuje pracovní smlouvou. To vše jen proto, aby vzápětí vítězoslavně pronesl, že si mohou udělat výrobnu bonbónu z bývalého dětského pokoje Bena a Sofie. Petr údajně tuto změnu v bytě odsouhlasil, pokud se nebude nic bourat. A co na to hygiena? Co třeba samostatný vchod do výrobny, šatna zaměstnanců, sociální zařízení jen pro výrobnu a jiné?

To ten scénář dělají děti?

Velký návrat Viky spočívá asi ve dvou minutách, kdy se objeví v ději. Za chvíli zmizí i Marika, která už jen těžko těhotenské bříško schovává, ale nejlépe je na tom Albert. David Gránský zřejmě vytušil, že o nic nepřijde, když si na pár měsíců vezme od natáčení volno. Rád by se věnoval své mladé rodině a produkce mu vyhověla. Možná se řídí heslem: Kdo uteče, ten vyhraje.

Zdroj článku:
  • autorský text