Kdo má rád AZ-kvíz, neměl by si nechat ujít ani náš kvíz

Kdo má rád AZ-kvíz, neměl by si nechat ujít ani náš kvíz
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vědomostní soutěž AZ-kvíz se začala objevovat na televizních obrazovkách od ledna 1997 a stále je populární. Jedná se o vůbec nejdéle vysílaný pořad tohoto druhu u nás. Soutěžící láká na peněžní i věcné ceny a divákům slibuje zábavu i poučení. Zahrnuje totiž rozličné otázky ze všech možných oblastí.

Snad každý divák někdy zahlédl tu slavnou pyramidu z políček popsaných jednotlivými písmeny abecedy, která po propojení tří stran přináší soutěžícím zasloužené vítězství. Schopnost se soustředit, uvažovat strategicky a využít rozsáhlé, všeobecné znalosti, to všechno člověk potřebuje k tomu, aby porazil soupeře v oblíbeném AZ-kvízu, jenž je tu s námi celých šestadvacet let. Pořadem provázejí sympatičtí moderátoři Aleš Zbořil a Eva Machourková, kteří se na dané pozici střídají. Ani oni ale předem netuší, jaké otázky ve vysílání padnou, a tak mohou být někdy stejně překvapení jako samotní soutěžící.

Pokud patříte k těm, kteří nevynechají jediný díl AZ-kvízu a znají odpověď na každou záludnou otázku, náš následující kvíz pro vás bude jistě hračkou. Nebo se u něj zkrátka jen můžete odreagovat, pobavit a z pohodlí domova vyzkoušet, zda byste uspěli na místě soutěžících – hezky beze stresu z výstupu před televizními kamerami.

Možná se vám nepodařilo správně odpovědět na všechny otázky v kvízu, ale to vůbec nevadí. Důležité je, že jste to zkusili a oprášili pár starých znalostí ze školy či televize. Třeba jste se i dozvěděli něco nového, co už nezapomenete.

Zdroj článku: