Příští týden ve Zlaté Labuti: Nejsilnějším příběhem je nebezpečný vztah Ireny a Aleny

Příští týden ve Zlaté Labuti: Nejsilnějším příběhem je nebezpečný vztah Ireny a Aleny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ani Irena není tak silná, jak si myslí. Když dojde na lásku a na ochranu osoby, kterou miluje, z kočky divoké se stane bojácné kotě. Síla citů, které cítí k Aleně, ji samotnou překvapila. Musí svou mladou milenku chránit, protože Alena nemá nic, co by ji mohlo zachránit, kdyby se vztah provalil.

Irena se nevzdává a stále se snaží zjistit, kdo Lukáše vydírá kvůli její slabosti. Lukáš si však stojí za svým. Ireně ustoupit nechce. Moc dobře už ví, jak dokáže být sveřepá. To by mohlo uškodit celé rodině a on musí myslet i za ni. Mají přece děti.

Irena se mu překvapivě svěřuje, že si nemůže pomoct – nic takového neplánovala. O to víc ji láska k mladé prodavačce zasáhla a nechce se takové lásky vzdát.

Chvíli poté zastihne Lukáše, jak je na chodbě nezvykle arogantní k řediteli Bouchnerovi. Začíná mít tak tušení, kdo je osoba, která jejího manžela vydírá v souvislosti se znásilněním Marty.

Lukáš v kavárně
Lukáš v kavárně. | Zdroj: TV Nova

Poté, co se rozneslo, že Němci zatkli slavného českého režiséra za to, že měl vztah s mužem, je Alena hodně vyděšená. Nemá ani tak strach o sebe, ale hlavně o Irenu, která by mohla ztratit mnohem víc. Má děti a určité společenské postavení. Kdyby se jejich vztah provalil, mělo by to vliv na celou její rodinu. Irena radí Aleně, aby co nejdříve zásnuby proměnila ve vdavky, vše urychlila a měla děti. To by byl nejlepší důkaz toho, že jde jen o nepodložené drby.

Po dalším střetu Lukáše s Bouchnerem už má Irena jasno, že je to ta osoba, kterou hledá. I Lukášovi dojde, že to Irena ví. Snaží se ji tak od přímé konfrontace odradit. To by ale nebyla Irena, kdyby si neprosadila svou.

Irena s Lukášem
Irena s Lukášem. | Zdroj: TV Nova

Jenže trochu svého ředitele podcenila – našla v něm rovnocenného soupeře. Bouchner ví, co je v sázce. Rozhodně nemá v plánu dopustit, aby byl vyšetřován kvůli znásilnění Němky v den, kdy byl ohlášen vstup Němců na území Československa. Lukáš Ireně sice přednesl plán, že když budou působit jako šťastná rodinka, nebudou jeho řeči nic jiného než drby, jenže Irena se bojí o Alenu. Proto manžela překvapí tím, že ohlášení znásilnění odkládá. Musí najít jiný způsob, jak se nebezpečného ředitele zbavit.

Lukáš se dozvídá, že Marta bydlí u Bouchnerovy sekretářky, která se o ni stará a doprovází ji do obchodního domu. Je mu jasné, že Praxlová ví, kdo Martu znásilnil. Moc se mu nelíbí, že pravá ruka Bouchnera má slepou dívku ve své moci. Praxlová už s Bouchnerem spolupracuje řadu let a byli spolu i v předchozím zaměstnání. O její loajalitě řediteli nemůže být pochyb. Kam až by byl ochotný Bouchner zajít, kdyby mu opravdu hrozilo obvinění ze znásilnění?

Zdroj článku:
  • autorský text