Ilegální trh se zvířaty. Mohl by za tím stát někdo z vedení ZOO?

Ilegální trh se zvířaty. Mohl by za tím stát někdo z vedení ZOO?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo stojí za nelegálními obchody se zvířaty? Je možné, že s tím má něco společného někdo ze ZOO anebo je zmizení usvědčujících dokumentů, právě v zázemí zoo, jen náhoda? 

Ačkoli se proti černému trhu bojuje jak jen to je možné, stále se na světě najdou lidi, kteří jsou ochotni pro peníze riskovat mnohé. A pokud se ilegální obchod týká živých zvířat, pak je všechno ještě vážnější a tito „obchodníci“, riskují nejen životy těchto často vzácných, exotických zvířat, která vytrhávají z jejich přirozeného prostředí. A to rozhodně není nic, čemu by se mělo jen tak přihlížet.  Tomuto tématu se budou věnovat i v našem oblíbeném seriálu ZOO. A hlavní hrdinkou nebude nikdo jiný, než bojovnice za zvířata a spravedlnost Sid nebo-li Anička Novotná.  

Sama získá podezření na nelegální trh se zvířaty vlastně úplně náhodou. K narozeninám totiž od rodiny dostane papouška a po prostudování jeho registračních papírů zjišťuje nejasnosti. A nebyla by to ona, kdyby se nerozhodla přijít této zásadě na klub. Aby své tušení potvrdila, kupuje si ještě dalšího papouška a i u něj zjišťuje chyby v jeho registrační list a tam přichází k závěru, že je zfalšovaný. Poté co se rozhodne požádat o pomoc své přátele ze ZOO, dojde v zázemí zoologické zahrady k dočasnému zmizení papouška i jeho papírů.

Znamená to, že má v pašování zvířat prsty někdo ze ZOO? A kdo by mohl být tak chtivý zisku, že by byl ochoten se do této nelegální aktivity zapojit? Pár adeptů by tady bylo. Mohl by za tím stát někdo z vedení?  Pokud ano, nejspíše Vás stejně jako mě napadl Lubor Brázda anebo Albert Polák. Možná jsou v tom namočeni oba dva. Měli by ale skutečně na to, zapojit se do tak nebezpečného zločinu? Anička je každopádně rozhodnuta zjistit, kdo za tím stojí. Bohužel si neuvědomuje, mezi jaké zlé lidi ji to může dostat. Naštěstí na to ani tentokrát, nebude sama! 

Zdroj článku: