Survivor Česko & Slovensko: Yenifer všechny převezla

Survivor Česko & Slovensko: Yenifer všechny převezla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Novinka, kdy se na kmenovce musí nominovaný hráč utkat s osudem a projít si „loterií“, kde má třetinovou šanci, že se může ještě zachránit v duelu, smysl nedává. Pro nominovaného hráče to zábavné není, když se musí spolehnout na náhodu, a ne na své schopnosti, na kterých by měla hra stát.

Všichni se v novém uskupení zabydlují a staří známí si ověřují, zda přátelství uzavřená na začátku hry, přežila odloučení. Někdo je mile překvapený, někdo jenom mlží, kudy chodí, a kromě Martina Careva, který je jako z jiné planety, se už všichni naučili dokonale lhát a předstírat.

Všichni se shodnou na jednom, Yenifer je nesnesitelná a hru rozjela na plný plyn. Koluje po táboře a ukapává jed tak, že každému sděluje, kdo o něm, co špatného říkal. Zřejmě se řídí myšlenkou: „Rozděl a panuj.“ Ta se sice v historii osvědčila, tady ale všem leze s touto taktikou na nervy. Několik lidí se však dovtípilo, že jim neříká tak úplně pravdu o lidech, na které mají jiný názor. Yeny také správně pochopila, kdo je její nejsilnější nepřítel. Není slepá a je jasné, že i v době, kdy se tvářila, že nesleduje, co se děje, byla velice pozorná.

Radek už tradičně plánuje hru tak překombinovanou, že už v ní musí mít zmatek i on. Navázal přátelskou debatu s Bandurkem, ujistil ho, že se nemusí ničeho bát, protože ostatní ho považují za neschopného hráče do počtu, a proto mu nic nehrozí. Naštěstí ani Bandurko, ani Radek si vlastně nevěří, takže jejich debata je spíše společenská.

Na Bandurka je vysazená i Yenifer a nezapomněla se Pirátovi zmínit, jak špatně o něm Bandurko mluví. Když ale začala stejnou věc tvrdit i o Mártym, Pirátovi bylo jasné, že lže.

Kristýna a Tomáš byli zvyklí, že neměli u svých lidí jinou silnou dvojici. Teď je situace jiná a kvůli ztrátě hlasu Tomáše se cítí zranitelní. Kristýnu napadlo, že by se měli s Pirátem a Mikýřem na nějaký čas domluvit na tom, že se nebudou jmenovat do duelu a po rozhovoru s touto dvojicí získali dojem, že se to povedlo. Kristýna je také přesvědčená, že je na dobré cestě spolupráce s Janou.

Zajímavá soutěž o individuální imunitu trochu zamíchala kartami

Pokud bylo nějaké jméno, na kterém se všichni shodli do nominace na kmenové radě, určitě to byla Yenifer. Jenže všechny trochu převezla, kdy zaslouženě získala náhrdelník individuální imunity.

Začalo tak zmatené pobíhání po džungli, které Bandurko popsal slovy „Lítalo to tam jak nože na rumunské svatbě.“

Neustále se měnila strategie. Zbavit se silných hráčů nebo těch slabších? A kdo je vlastně slabší?

Byla to Yenifer, kdo zmínil poprvé jméno Kristýny v hlasování. Jana a Nikola nebyly proti, kluci měli sice jiné plány, ale nakonec se pět potřebných hlasů (Tomáš a Bandurko hlasovat nemohli) pro Kristýnu našlo.

A v ten okamžik už bylo jedno, jak dobrá a odolná hráčka je. O jejím osudu rozhodla váza s barvou, kterou si vybrala. Bohužel už na duel, ze kterého by se nejspíš Kristýna vrátila, nedošlo. Tomáš tak zůstal bez své chytřejší polovičky, takže jeho přežití nebude až tak dlouhé. Nejspíš se nalepí na Piráta s Mikýřem, kteří budou potřebovat odstranit ostatní a poveze se s nimi co nejdál, než se ho jako nepotřebného zbaví.

Zdroje článku: