Petra Špindlerová ze seriálu ZOO má dnes narozeniny

Petra Špindlerová ze seriálu ZOO má dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V měsíci srpnu si připomeneme významné jubileum pro herečku Petru Špindlerovou, a sice její 50. narozeniny, které oslaví 18. 8. Co všechno o ní nejen pro diváky seriálu ZOO, kde ji mimo jiné můžeme od letošního roku vídat, víme? Dozvíte se v tomto článku!

Herečka Petra Špindlerová se narodila 18. srpna roku 1972 v Rovečné u Nového Města na Moravě. Vystudovala Vyšší hereckou školu v Praze, avšak v minulosti se věnovala kromě hraní také modelingu. V současnosti má dvě děti, dceru Kristýnu (13) a syna Kryštofa (15).

V rámci seriálové tvorby Petra Špindlerová jednoznačně patří mezi velmi známé tváře. Kromě seriálu ZOO se objevila například v Rodinných poutech, Velmi křehkých vztazích, Pustině a spoustě dalších. Ani po filmové stránce však Petra nezahálí a i v letošním roce ji můžeme vidět na plátně, tentokrát v pokračování filmu Po čem muži touží. Kromě herecké kariéry se pak Petra věnuje také spoustě charitativních aktivit. Je například členkou správní rady organizace Život dětem či patronkou společnosti Blueland, která zaštiťuje stavbu škol a dalších potřebných budov v Himalájích.

Naše čtenáře však nejvíce zajímá vztah Petry Špindlerové s natáčením seriálu ZOO. Zde si Petra střihnula roli Dany Polákové. Pokud vám tohle jméno něco říká, ale nemůžete si jej s nikým spojit, napovíme vám – jedná se o maminku Alberta Poláka v podání Davida Gránského. Dana Poláková v seriálu vystupuje spíše jako minoritní postava. Většinou tvoří doprovod Albertova otce JUDr. Jindřicha Poláka, kterého v seriálu hraje Svatopluk Schuller.

V ZOO hraje maminku Alberta Poláka, Danu Polákovou, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Postavu Dany Polákové jsme zatím mohli vidět ve třech epizodách první sezóny a s ohledem na to, že aféry a plány k odvolání ředitelky Roklové Alberta ještě neopustily, je možné, že ji budeme vídat i nadále. Rodina Polákových je totiž celkově magnetem pro nekalé praktiky, protože i právník Jindřich Polák se netají svými dobrými, až kamarádskými vztahy s Luborem Brázdou. Ten je v seriálu prakticky synonymem pro lstivost, mstu a zlomyslnost.

Možná to pak to bude právě Dana Poláková v podání Petry Špindlerové, která mezi tyto spiklence vnese trochu pozitivní energie. A kdo ví, možná dokonce uvidíme, že Albert na svoji matku dá, rozhodne se rozvázat spojenectví s Luborem, a nakonec se mu ještě podaří očistit své jméno. Může to však skončit i úplně naopak a Dana se namotá do rozsáhlé sítě intrik svého manžela a syna.

Ať už se bude budoucnost Dany a potažmo i Petry Špindlerové v seriálu ZOO vyvíjet jakkoliv, my jí přejeme k jejím narozeninám vše nejlepší a spoustu radosti a spokojenosti v pracovním i osobním životě. A budeme ji netrpělivě vyhlížet v následující sezóně seriálu, která se na obrazovky TV Prima vrací již na podzim.

Zdroje článku: