Černý obchod se zvířaty? Anička ze ZOO na stopě zločinu

Černý obchod se zvířaty? Anička ze ZOO na stopě zločinu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Papoušek Jimbo, jehož Anička dostala darem, má nesrovnalosti v registračním listu – a jak se brzy ukáže, nejedná se o ojedinělý případ. Je možné, že někdo ze zoo podporuje podvodné obchody s pašovanými zvířaty? V seriálu se zřejmě schyluje k bouři…

Papoušek opředený záhadami

Anička dostala k narozeninám papouška žaka, jemuž by podle registračního listu o původu měl být jeden rok. Je zvláštní, že se jeho věk nedá ověřit z kroužku, co má na noze. Podle ní je navíc starší, a tak ho odnese do zoo na posouzení Anežce. Tu ale povolají k naléhavějšímu případu a Aničku s Eliškou zase čeká úklid výběhu. Papoušek musí počkat, až na něj přijde řada, jenže když se k němu Anežka s Ančou později vrátí, přenoska je otevřená a pták nikde! Možná odletěl sám, ale nezdá se to pravděpodobné, jelikož spolu s ním zmizel i registrační list.

Nelegální kšefty se zvířaty?

Anička je přesvědčená, že papouška s listem někdo ukradl, ale když Anežka vysílačkou vyhlásí, že se pohřešuje žako, okamžitě se ozve Bob, že právě takového ptáka zahlédl na stromě v safari parku. Kam se potom poděl registrační list? A proč se v něm uvádí, že papoušek je starý pouhý rok, když podle Anežky musí být starší?

Anča se s celou záhadou obrátí na pana Hrušku a vytasí se s divokou teorií – co když byl registrační list zfalšovaný, protože papoušek se nenarodil tady, ale odněkud ho sem propašovali? Někdo ze ZOO je v tom namočený až po uši! Hruška však míní, že za vším vězí nepořádný přístup bývalého ředitele zoo Vávry, za jehož působení byl registrační list vydán. Adam navrhne, aby se Anča obrátila na předchozího chovatele papouška. Ten by snad mohl něco vědět a mít kopii registračního listu.

Adam navrhne, aby Sid kontaktovala chovatele papoušků, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Odhalí Anička pravdu?

Dívka si domluví schůzku s několika chovateli papoušků. Jeden z nich se ukáže být podezřelý. Papoušky ve skutečnosti nechová, pouze jednoho údajně zdědil po otci – roční samičku z královédvorské ZOO. Anička si ji od něj koupí a zavolá Anežce, aby ji o všem informovala. Ukáže se, že i tento papoušek je ve skutečnosti starší. Adam a pan Hruška přesto důkazy zpochybňují. Bohužel se zdá, že dívka zatím nemá v ruce nic, co by se dalo použít. Podaří se jí prokázat, že jde o černý obchod se zvířaty?

Zdroj článku:
  • Autorský text