Herectví jako nebezpečné povolání: Přehlídka filmových hvězd, které málem zemřely při natáčení

Herectví jako nebezpečné povolání: Přehlídka filmových hvězd, které málem zemřely při natáčení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na světě existuje hodně nebezpečných prací. Někdy do této listiny patří i profesionální herectví. Především akční snímky vyžadují od herců velmi extrémní výkony. Sem tam se může stát, že herci jen těsně uniknou smrti.

Sylvester Stallone ve filmu Rocky

Většina diváků určitě souhlasí s tím, že bojové scény v tomto filmu byly skvělé, a jedním z důvodů je to, že se herci doopravdy navzájem bili. Konečný úder, který Stallonea ve filmu srazí, byla skutečně nejsilnější možná rána, kterou jeho soupeř Dolph Lundgren dokázal. Sám Stallone požádal o to, aby byl boj ve filmu co nejrealističtější. Dostal, o co žádal, a vedlo to k tomu, že se vydal na výlet do nemocnice. Rána byla tak silná, že se mu nafouklo srdce. Stallone byl osm dní na jednotce intenzivní péče.

Jamie Alexanderová ve filmu Thor: Temný svět

Déšť a kovové schody se prostě nemají rádi. Tato krásná herečka zažila těžký úraz během natáčení oblíbené Marvelovky. "Pršelo, venku byla tma a bylo zhruba pět hodin ráno, a já jsem šla po kovovém schodišti a uklouzla. Celý měsíc jsem musela zůstat doma", řekla Alexanderová pro The New York Post. Během pádu si zranila 11 obratlů a vykloubila levé rameno.

Margaret Hamiltonová ve filmu Čaroděj ze země OZ

Možná si vzpomenete, že Zlá čarodějnice ze Západu během tohoto filmu mnohokrát zmizela v oblaku kouře. Ale jeden z těchto magických efektů se strašně pokazil. Vzhledem k tomu, že ropa byla důležitou přísadou jejího zeleného make-upu, a rozbité padací dveře, které měla využít ke zmizení, se neotevřely, natáčení skončilo dost nepříjemnou nehodou. Jiskry kouřového oblaku vzplanuly a herečka byla hospitalizována kvůli popáleninám třetího stupně na rukou a popáleninám druhého stupně na tváři.

Michael J. Fox ve filmu Zpět do budoucnosti

Jak přesvědčivě zahrát scénu, ve které umíráte oběšením? Tím, že se fakt oběsíte. Fox tuto scénu natáčel několikrát tak, že stál na krabici, ale ani jednou to nevypadalo dobře. Takže se rozhodl pro pokus bez krabice. Aby měl nejlepší načasování, stanovili filmaři přesný časový úsek, kdy se mu údajně ještě nic strašného stát nemůže. Podle jeho autobiografie omdlel ale o něco dříve, než bylo ostatními členy štábu očekáváno, tudíž byl ihned vyproštěn z lana a položen na zem. Po chvilce se Fox na štěstí zase vzbudil.

Isla Fisherová ve filmu Podfukáři

Postava, kterou ztvárnila ve filmu Isla, předvádí bombastický trik. Připoutaná v akváriu se musí osvobodit, než se k ní pustí piraně. Herečka však není žádná kouzelnice a během natáčení nebezpečně uvízla. "Můj řetěz se zasekl. Musela jsem opravdu plavat až ke dnu, abych se nějak osvobodila. Všichni si mysleli, že to prostě báječně hraju, a přitom jsem se skutečně topila", prozradila Fisherová. Na poslední chvíli si kaskadér ale všiml, že toto chování nevypadá jako předem domluvené a pomohl jí ven z akvária.

Jackie Chan ve filmu Police Story

Pokud jste tento film viděli, pak si jistě pamatujete legendární boj na konci filmu v obchodním centru. Během natáčení dělal Chan sám všechny své kaskadérské kousky, včetně nebezpečného skoku na kovový sloup s následným sklouznutím. A aby toho nebylo málo, kolem něj vybuchovalo mnoho žárovek. Tento kousek vedl k tomu, že si prolomil sedmý a osmý obratel, vykloubil pánev a díky světlům si popálil ruce. Kaskadérský kousek byl částečně tak nebezpečný, protože filmaři použili "cukrové sklo", které je silnější než normální kaskadérské sklo. Ale pokud jde o Jackie Chana, dalo by se říct, že on skoro zemřel v každém filmu. Patří rozhodně mezi nejodvážnější herce světa.